Єменські хусити повідомляють про 14 жертв після атаки США та Великобританії

Телеканал єменськіх хуситів Al-Masirah повідомляє про 14 убитих і понад 30 поранених під час ударів США та Великобританії по єменській провінції Ходейда
Хусити кажуть про 14 загиблих під час ударів США та Великобританії в Ємені. Фото - twitter.com/sahouraxo

Джерело повідомляє, що метою ударів була будівля радіостанції в районі Аль-Хок у Ходейді та порту Саліф.

Як повідомляє «Kreschatic», американські та британські військові заявили, що вони завдали ударів по об’єктах хуситів у Ємені в четвер у рамках зусиль, спрямованих на те, щоб угруповання бойовиків не перешкоджало судноплавству в Червоному морі.

У заяві Центрального командування США йдеться, що американські та британські сили вразили 13 цілей у контрольованих хуситами районах Ємену.

хусити
ЄМЕНські хусити. Фото – Reuters

Міністерство оборони Великої Британії заявило, що спільна операція була спрямована на три об’єкти в портовому місті Ходейда на Червоному морі, де, за його словами, були розміщені безпілотні літальні апарати та ракети «земля-повітря».

Як завжди, під час планування ударів було вжито максимум обережності, щоб мінімізувати будь-який ризик для цивільних осіб або невійськової інфраструктури. Проведення ударів у темний час доби також мало б ще більше зменшити будь-які подібні ризики.

– йдеться в заяві британського міністерства оборони.

Також раніше ми писали про те, що єменські хусити мають ракети, які долітають до Середземного моря, і погрожують посилити атаки на цивільні кораблі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *