Російські військові кораблі увійдуть в Карибське море через американську підтримку України

Російські збройні сили планують провести військово-морські навчання в Карибському басейні
Росія проведе військово-морські навчання у Карибському басейні. Фото - Reuters

Про це заявив високопоставлений представник адміністрації президента США. В інтерв’ю ряду американських ЗМІ він повідомив, що найближчими тижнями в регіон прибудуть російські військові кораблі, які, ймовірно, будуть заходити в порти Куби та Венесуели.

Ми очікуємо, що цього літа Росія проведе посилену військово-морську та повітряну активність поблизу Сполучених Штатів. Кульмінацією цих дій стануть глобальні російські військово-морські навчання цієї осені.

– сказав чиновник.

За словами джерела, активність російських військових посилилася через американську підтримку України.

Йдеться про те, щоб Росія показала, що вона все ще здатна на якийсь рівень глобальної могутності.

– цитує Reuters представника Білого дому.

Як повідомляє «Kreschatic», водночас, він зазначив, що ця активність розглядається як частина звичайної військово-морської діяльності і не становить прямої загрози для США, оскільки Росія щороку з 2013 по 2020 роки відправляла свої кораблі в західну півкулю.

Ми повинні очікувати продовження цієї діяльності в майбутньому, хоча ми зазначаємо, що ці розгортання тягнуть за собою витрати для ВМФ Росії, який з усіх сил намагається підтримувати боєготовність і проводити розгортання зі своїм застарілим флотом.

– додав чиновник.

російські військові кораблі
російський Ракетний крейсер “Варяг”. Фото – defence-ua.com

Російське агентство ТАСС, посилаючись на Революційні збройні сили Куби, повідомляє, що з 12 по 17 червня в порт Гавани з офіційним візитом прибуде група кораблів Військово-морського флоту РФ. До її складу увійдуть фрегат «Адмірал Горшков», атомний підводний човен «Казань», танкер «Академік Пашин» і рятувальний буксир «Микола Чикер». Як зазначається, жоден з кораблів не несе ядерної зброї, тому їх стоянка на Кубі не становитиме загрози для регіону.

У Міністерстві оборони РФ інформацію про навчання у Карибах не коментували.

Наприкінці травня Міністерство оборони РФ оголосило, що російські війська розпочали в Південному військовому окрузі перший етап навчань із практичною підготовкою та застосуванням неядерної зброї. Як стверджували у відомстві, ці навчання проводяться «у відповідь на провокаційні заяви та загрози окремих західних офіційних осіб» на адресу Росії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що військові ракетні кораблі Росії увійшли у Червоне море на тлі атак єменських хуситів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *