Карамбола: корисні властивості цікавого екзотичного фрукта

Що за екзотичний фрукт карамбола та який він на смак. Історія походження, відомості щодо корисних властивостей, а також умови зберігання.

Серед досить цікавих тропічних фруктів, що можна знайти в магазині екзотичних фруктів на цій сторінці, варто виділити саме карамболу, яка запам’ятовується своєю оригінальною формою у вигляді зірочки. Крім цікавої форми цей екзотичний фрукт має не менш приємний смак. Мало хто знає про те, що в складі карамболи міститься велика кількість мінералів, вітамінів і мікроелементів, які корисні для людського організму.

Історія походження карамболи

Багато хто вважає, що карамбола пішла родом з Малайзії, оскільки вона вперше з’явилася на островах прянощів. Протягом цілих століть дерева цієї рослини вирощували на території Китаю та Індонезії. Під час колонізації Індії вперше було виявлено цей фрукт португальцями. Саме після цього з мореплавцями карамбола вирушила до Африки та Південної Америки. У 18 столітті вперше цей фрукт потрапив на територію Європи та був доступний лише аристократам.

карамбола

Ця зірчаста рослина росте впродовж цілого року, а активний процес плодоношення припадає на період з квітня по червень місяць, що може визначатися регіоном. Незважаючи на це, знайти карамболу в магазинах можна протягом усього року.

Корисні властивості карамболи для організму

Карамбола по праву належить до категорії екзотичних фруктів, у складі яких знаходиться ціле джерело корисних вітамінів і мінералів. Серед основних корисних властивостей варто виділити такі:

  • сприятливий вплив на стан шкіри з підтриманням оптимальних показників пружності, зволоженості та еластичності завдяки наявності в складі галової кислоти й антиоксидантів;
  • можливість позбутися вікової пігментації;
  • у складі міститься велика кількість вітамінів А і С;
  • невелика кількість глюкози та істотна кількість клітковини, що робить можливість вживання фрукта людям, які страждають на цукровий діабет;
  • ефективна підтримка роботи серцево-судинної системи з можливістю зниження підвищеного артеріального тиску та ризику появи таких захворювань, як інфаркт та інсульт;
  • максимальна користь для кісток і нервової системи забезпечується завдяки наявності в складі магнію і кальцію;
  • ягода карамболи допомагає боротися з наявністю поганого холестерину;
  • активно використовується при захворюваннях верхніх дихальних шляхів, оскільки має ефективний протизапальний ефект.
карамбола

Кому протипоказано вживати карамболу?

Незважаючи на те, що в складі карамболи присутня досить велика кількість речовин, корисних для організму людини, є й деякі протипоказання до її вживання. У складі цього тропічного фрукта досить багато аскорбінової та щавлевої кислоти. Завдяки цьому не рекомендується вживати карамболу тій категорії людей, у яких в анамнезі є такі захворювання, як гастрит, виразка шлунка, а також різні хвороби нирок, бо це може негативно позначитися на стані людини.

карамбола

Як правильно зберігати карамболу?

Якщо карамбола ще не повністю дозріла, тоді її можна сміливо зберігати за кімнатної температури аж до повного дозрівання. Якщо ж фрукт перебуває в стиглому стані, то для зберігання варто вибрати холодильник і бажано, щоб період зберігання не перевищував 2-3 днів. У замороженому вигляді карамболу можна зберігати протягом кількох місяців.

Не забувайте, що перезріла карамбола має не такий яскраво вираженим смак і є досить прісною. Тому потрібно намагатися з’їсти фрукт до того моменту, як він перезріє.

Share This Article
Наша інформація - це ключ до розуміння подій
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *