ХАМАС заявляє, що приймає резолюцію ООН про припинення вогню та готовий обговорити деталі

Рада Безпеки ООН у понеділок підтримала пропозицію президента Джо Байдена щодо припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС у Секторі Газа і закликала палестинських бойовиків прийняти угоду, спрямовану на завершення восьмимісячної війни
Люди беруть участь у мітингу на підтримку заручників у Газі, вимагаючи їх звільнення на тлі триваючого конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС, у Тель-Авіві, Ізраїль, 8 червня 2024 року. Фото - Reuters

Агентство Reuters повідомило, що ХАМАС привітав прийняття резолюції, підготовленої США, і заявив у своїй заяві, що готовий співпрацювати з посередниками щодо впровадження принципів плану, “які відповідають вимогам нашого народу та опору”.

Як повідомляє «Kreschatic», Росія утрималася під час голосування в ООН, тоді як решта 14 членів Ради Безпеки проголосували за резолюцію, яка підтримує трифазний план припинення вогню, викладений Байденом 31 травня, який він охарактеризував як ізраїльську ініціативу.

Сьогодні ми проголосували за мир.

– заявила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд після голосування.

Рада Безпеки ООН
Рада Безпеки ООН проголосувала за план припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС. Фото – Reuters

Резолюція вітає нову пропозицію щодо припинення вогню, зазначає, що Ізраїль прийняв її, закликає ХАМАС погодитися на неї та “закликає обидві сторони повністю виконати її умови без затримок і без умов”.

Алжир, єдиний арабський член Ради, підтримав резолюцію, оскільки “ми вважаємо, що вона може стати кроком вперед до негайного та тривалого припинення вогню”, — заявив посол Алжиру в ООН Амар Бенджама на засіданні.

Вона дарує надію палестинцям. Час зупинити вбивства.

– сказав він.

Резолюція також детально описує пропозицію і зазначає, що “якщо переговори триватимуть більше шести тижнів для першої фази, припинення вогню все одно продовжуватиметься, поки переговори тривають”.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Рада Безпеки ООН розгляне пропозицію Байдена щодо припинення вогню в Секторі Газа

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *