У Південній Африці зафіксовано другу смерть від мавпячої віспи

Міністр охорони здоров'я Південно-Африканської Республіки оголосив про другу смерть від вірусу мавп у країні, що сталася менш ніж через 24 години після повідомлення про перший летальний випадок
Mpox, раніше називався віспою мавп, є вірусною інфекцією, що передається через тісний контакт. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic», двоє чоловіків, віком 37 і 38 років, померли внаслідок зараження вірусом mpox (мавпяча віспа або віспа мавп), повідомив міністр Джо Паахла. За словами міністра, цього року в країні було зареєстровано шість випадків захворювання – два у Гаутенгу та чотири у Квазулу-Наталі.

Усі випадки були класифіковані як важкі та потребували госпіталізації, пише BBC. Усі діагностовані чоловіки були у віці від 30 до 39 років і не відвідували країни, де спостерігається спалах вірусу, що свідчить про локальну передачу захворювання.

Мавпяча віспа, є вірусною інфекцією, що передається через тісний контакт. Початкові симптоми включають лихоманку, головний біль, набряки, біль у спині, м’язовий біль, які можуть перерости у висип.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила про надзвичайну ситуацію у сфері громадського здоров’я через спалах mpox у 2022 році. Хоча ця надзвичайна ситуація була завершена минулого року, в деяких країнах все ще фіксуються поодинокі випадки захворювання.

Навіть одна смерть – це вже занадто багато, особливо від захворювання, яке можна запобігти та контролювати.

– сказав у середу Джо Паахла, закликаючи людей із підозрілими симптомами звертатися за медичною допомогою та допомагати відстежувати контакти.

мавпяча віспа
Фото – Reuters

Міністр зазначив, що всі шість діагностованих пацієнтів мали попередні імунодефіцити та заразилися з початку травня. Він також зазначив, що вірус було зареєстровано в більш ніж 100 країнах з 2022 року.

Двом із тих, хто заразився, дозволили повернутися додому, тоді як двоє залишаються у лікарні. Усі, хто контактував із померлими, будуть під наглядом протягом 21 дня.

Перший випадок зараження людини було зафіксовано в Демократичній Республіці Конго у 1970 році, і захворювання досі є ендемічним там, згідно з даними ВООЗ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що компанія Moderna розробила нову комбіновану вакцину, що одночасно діє проти грипу та COVID

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *