Ніхто не має уявлення, скільки ізраїльських заручників у Газі ще живі – високопосадовець ХАМАС

Високопоставлений представник ХАМАС заявив, що «ніхто не має уявлення», скільки із 120 заручників, які залишаються у Газі, ще живі
Покинуті та підпалені автомобілі на місці нападу 7 жовтня на музичний фестиваль на півдні Ізраїлю. Фото - CNN

В інтерв’ю CNN речник ХАМАС та член політичного бюро Осама Хамдан сказав: «Я не маю жодного уявлення про це. Ніхто не має уявлення про це». CNN повідомляє, що він стверджував – без надання жодних доказів – що ізраїльська операція з визволення чотирьох заручників у суботу призвела до загибелі трьох інших, включаючи громадянина США.

Як повідомляє «Kreschatic», Хамдану було поставлено питання про свідчення лікаря, який лікував звільнених заручників, у якому повідомлялося, що вони зазнали фізичного та психічного насильства. Він відповів:

Я вважаю, що якщо у них є психічні проблеми, то це через те, що Ізраїль зробив у Газі. Тому що [ніхто не може] витримати те, що Ізраїль робить, бомблячи кожен день, вбиваючи цивільних, жінок та дітей… вони бачили це на власні очі.

ХАМАС
Руїни після ізраїльських ударів по району, де в суботу були врятовані ізраїльські заручники, у таборі біженців Нусейрат у центрі Гази. Фото – Reuters

Хамдан сказав, що будь-яка угода щодо звільнення заручників у Газі повинна включати гарантії постійного припинення вогню та повного виведення ізраїльських військ з Гази.

Хамдан також сказав CNN, що остання пропозиція, підтримана США, не задовольняє вимоги ХАМАС, головною з яких є тривалість припинення вогню. ХАМАС хоче письмових гарантій від США щодо постійного припинення вогню та виведення ізраїльських військ з сектора Гази для підписання угоди про перемир’я, повідомили Reuters два єгипетські джерела у сфері безпеки раніше цього тижня.

Хамдан також спростував повідомлення про те, що керівник ХАМАС у Газі Ях’я Сінвар заявив, що загибель тисяч палестинців була «необхідними жертвами». Хамдан сказав CNN, що повідомлення, опубліковані в Wall Street Journal, були «фейковими».

За повідомленням CNN, «Хамдан неодноразово ухилявся від будь-яких питань щодо ролі ХАМАС у стражданнях палестинців у Газі» та назвав напади 7 жовтня, які спричинили поточну війну у Газі, «реакцією на окупацію».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ХАМАС заявляє, що приймає резолюцію ООН про припинення вогню та готовий обговорити деталі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *