Все більше однопартійців Байдена закликають його відмовитися від участі у виборах

Президент США Джо Байден у п'ятницю знову зіткнувся з закликами від своїх однопартійців-демократів відмовитися від переобрання після пресконференції, на якій він дав докладні відповіді, але часом плутався у словах
Байден стикається з тиском з боку демократів, щодо участі у президентських виборах. Фото - Reuters

Як пише Reuters, було незрозуміло, чи переконає виступ Байдена тих, хто сумнівається в його партії, що він є найкращим кандидатом для перемоги над республіканцем Дональдом Трампом на виборах 5 листопада та для ще одного чотирирічного терміну у Білому домі.

Як повідомляє «Kreschatic», щонайменше 17 конгресменів-демократів закликали його відмовитися від участі у виборах і дозволити партії обрати іншого кандидата, включаючи тих, хто оголосив про свою позицію після пресконференції в четвер увечері.

Демократи стурбовані низькими рейтингами схвалення Байдена та зростаючими побоюваннями, що він занадто старий для цієї посади, що може призвести до втрати місць у Палаті представників і Сенаті, залишаючи їх без контролю над владою у Вашингтоні у разі перемоги Трампа.

Однак Байден чітко дав зрозуміти, що не планує відступати.

«Якщо я приїду на з’їзд і всі скажуть, що хочуть когось іншого, це демократичний процес,» сказав Байден, перш ніж перейти до шепоту на сцені, який він часто використовує для підкреслення, додавши: «Цього не станеться.»

Можливо, Байден не заспокоїв тих, кого налякав його поганий виступ на президентських дебатах проти Трампа 27 червня.

В один момент він назвав свою віце-президента Камалу Гарріс «віце-президентом Трампом». Це сталося всього за кілька годин після того, як він назвав президента України Володимира Зеленського «президентом Путіним» на саміті НАТО, що викликало зойки в залі.

Байден часом плутався у своїх відповідях на пресконференції, проте також дав детальні оцінки глобальних проблем, включаючи війну в Україні та конфлікт між Ізраїлем та Газою, що стало нагадуванням про його багаторічний досвід на світовій арені.

Деякі демократи не були заспокоєні.

«Ми повинні висунути найсильнішого кандидата, щоб протистояти загрозі, яку несе обіцяний Трампом авторитаризм MAGA. Я більше не вірю, що це Джо Байден», сказав представник Джим Хаймс з Коннектикуту, який закликав президента завершити свою кампанію після пресконференції.

Але фандрайзер Дмитрій Мелгорн сказав, що інші донори повідомили йому, що вони бачили сильний виступ президента. «Це та людина, яка може перемогти Трампа. Помилки враховані, і потенціал сильний», сказав він Reuters.

З більшістю американських виборців, твердо поділених на ідеологічні табори, опитування громадської думки показують, що перегони залишаються напруженими.

Опитування Reuters/Ipsos, опубліковане минулого тижня, показало, що Байден і Трамп мають рівний рейтинг у 40%. Однак деякі непартійні аналітики попереджають, що Байден втрачає підтримку у кількох конкурентних штатах, які визначать результат виборів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Камала Гарріс розглядається як претендент на заміщення Джо Байдена

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *