Єменські хусити виклали відео атаки на нафтовий танкер, який йшов з Росії

Єменські хусити опублікували відео нападу на нафтовий танкер, який вони нещодавно здійснили у Червоному морі
Хусити атакували нафтовий танкер, який йшов з російського порту Туапсе. Фото – скріншот відео

На викладеному відео видно, як невелике судно (можливо безпілотне) наближається, а потім стикається з лівим бортом судна, що призводить до сильного вибуху. BBC Verify підтвердила, що танкер, який видно на відео, є CHIOS Lion, порівнявши відео з відомими зображеннями судна. Дані відстеження суден показують, що CHIOS Lion вирушив з російського порту Туапсе 2 липня і увійшов у Червоне море 11 липня.

Подивитись відео можна за посиланням.

Немає доступних даних відстеження його подорожі через Червоне море, але час і місце удару 15 липня, як повідомило Управління морської торгівлі Великобританії (UKMTO), узгоджуються зі швидкістю та напрямком, у якому рухався танкер.

Як повідомляє «Kreschatic», єменські хусити здійснили вже десятки нападів на комерційні судна в Червоному морі та Аденській затоці з листопада – незабаром після початку війни між Ізраїлем і Газою.

Чому хусити атакують кораблі в Червоному морі?

Хусити вважають Ізраїль ворогом і спочатку заявляли, що атакують кораблі, пов’язані з Ізраїлем, або прямують до нього або звідти. Однак багато суден не мали зв’язку з Ізраїлем.

Нещодавно хусити атакували кораблі, прив’язані до власників або операторів у Великій Британії чи США, після того, як ці країни завдали ударів по їхніх позиціях.

Великі судноплавні компанії припинили використовувати Червоне море, через яке зазвичай проходить майже 15% світової морської торгівлі, і замість цього використовують набагато довший маршрут навколо південної Африки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що єменські хусити заявили, що збили американський безпілотник вартістю 30 мільйонів доларів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *