Єменські хусити заявили, що збили американський безпілотник вартістю 30 мільйонів доларів

Єменські хусити заявили, що вони збили американський безпілотник MQ9 у четвер увечері над південно-східною провінцією Маареб
Американський ударний безпілотник MQ9. Фото - af.mil

Про це повідомив у п’ятницю військовий речник групи, пише Guardian.

Як повідомляє «Kreschatic», за даними Reuters, угруповання, яке підтримує Іран, заявило, що пізніше опублікує зображення та відео на підтримку своєї заяви, і додало, що вони збили дрон за допомогою ракети «земля-повітря» місцевого виробництва.

Варто зазначити, що вартість тактичної одиниці MQ9 може доходити до 30 мільйонів доларів США залежно від конфігурації.

Крім того, у четвер керівник угруповання Абдул-Малік аль-Хуті в телевізійній промові заявив, що єменські хусити атакуватимуть усі кораблі, що прямують до Ізраїлю і не тільки в регіоні Червоного моря.

єменські хусити
Єменські хусити. Фото – telegraph.co.uk

Група погрожує поширити свої атаки на кораблі, що прямують до ізраїльських портів, до Середземного моря, в рамках, як вони кажуть, кампанії солідарності з палестинцями під час війни Ізраїлю з ХАМАС в Газі.

Аль-Хуті закликав Китай, Росію, азіатські та європейські країни не транспортувати товари в ізраїльські порти. Раніше єменські хусити заявляли, що їх головними цілями є Ізраїль та його союзники США та Великобританія.

Кожен повинен припинити транспортування в окуповані палестинські порти. В інтересах усіх компаній припинити транспортування до ізраїльського ворога в бік Середземного моря або в будь-якому іншому напрямку.

– сказав аль-Хуті.

Напади хуситів підвищили вартість доставки та страхування, порушивши ключовий торговельний шлях між Азією та Європою, змусивши судноплавні компанії змінити маршрут на більш довгі та дорожчі подорожі навколо південної Африки.

Також раніше ми писали про те, що єменські хусити атакували балістичними ракетами китайський танкер в Червоному морі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *