США жорстко розкритикували Ізраїль за його дії в Секторі Газа і велику кількість жертв серед мирного населення

Після переговорів з ізраїльськими лідерами держсекретар США вперше публічно різко розкритикував кампанію Ізраїля в Газі. Також він заявив каже, що пропозиція ХАМАС щодо заручників має «розбіжності», але «створює простір для згоди»
Державний секретар США Ентоні Блінкен виступає під час прес-конференції в Тель-Авіві, 7 лютого 2024 року. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Times of Israel, у середу держсекретар США Ентоні Блінкен попередив Ізраїль, що він не має «ліцензії дегуманізувати інших».

7 жовтня дегуманізували ізраїльтян найжахливішим чином. Але це не може бути дозволом на дегуманізацію інших.

– сказав Блінкен на прес-конференції в Тель-Авіві.

Білий дім не приховував свого невдоволення Ізраїлем через жертви серед цивільного населення в секторі Газа та гуманітарну ситуацію там протягом усієї війни, але критика в середу була найжорсткішою з її початку.

ісаак герцог
Президент Ізраїлю Ісаак Герцог (праворуч) зустрічається з державним секретарем США Ентоні Блінкеном у резиденції президента в Єрусалимі, 7 лютого 2024 року. Фото – timesofisrael.com

Блінкен присвятив значну частину своїх зауважень цим темам після дня зустрічей із політичним і військовим керівництвом Ізраїлю.

Переважна більшість людей у Газі не мали нічого спільного з атаками 7 жовтня.

– сказав Блінкен.

Сім’ї в Газі, чиє виживання залежить від поставок допомоги з Ізраїлю, такі ж, як і наші сім’ї. Це матері й тата, сини й доньки, які хочуть заробляти на гідне життя, віддавати своїх дітей до школи, мати нормальне життя. Ось хто вони. Це те, чого вони хочуть. І ми не можемо, ми не повинні випускати це з поля зору. Ми не можемо, ми не повинні втрачати з поля зору нашу загальну людяність.

— додав він.

Блінкен сказав, що США тиснули і продовжують тиснути на Ізраїль «конкретними способами» щодо захисту цивільних в Газі і доступу до необхідної допомоги тим, хто її потребує.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ХАМАС запропонував Ізраїлю план припинення війни: стали відомі деталі можливої угоди

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *