Путін удвічі підняв одноразову виплату за підписання контракту з Міноборони

Володимир Путін підписав указ про одноразову федеральну виплату у розмірі 400 тисяч рублів (190 тисяч гривень) військовим, які з 1 серпня і до кінця року укладуть контракт на військову службу терміном мінімум на рік
Катерина Ткач 489 1 comment
Бажаючі відправитись на війну в Україну отримають 400 тисяч рублів. Фото - Telegraph

Як повідомляє «Kreschatic», також у тексті документа найвищим посадовим особам регіонів рекомендовано виплачувати ще 400 тисяч рублів за рахунок коштів самих суб’єктів. Указ набирає чинності з дня його підписання.

З 21 вересня 2022 розмір разової виплати за підписання контракту на військову службу терміном на рік становив 195 тисяч рублів. На додачу до цих грошей регіони нараховують свої виплати.

Розмір регіональних виплат під час укладання контракту відрізняється, але останнім часом його почали збільшувати. У Петербурзі виплачують 1,8 мільйона рублів, у Краснодарському краї – один мільйон рублів, у Татарстані – 1,05 мільйона рублів, у Дагестані – 500 тисяч. Найбільшу виплату встановлено в Москві: 23 липня 2024 року мер російської столиці Сергій Собянін підписав указ, визначивши додаткову виплату в розмірі 1,9 мільйона рублів.

За підрахунками проекту Re:Russia, з липня 2023 року по червень 2024 року виплати російським військовим, які беруть участь у війні з Україною, а також пораненим і родичам загиблих могли становити від 2,75 до 3 трильйонів рублів. Ця сума відповідає 1,4-1,6% очікуваного ВВП Росії у 2024 році, а також складає 7,5-8,2% всіх видатків федерального бюджету на поточний рік.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Москві оголосили про рекордні виплати бажаючим відправитись на війну в Україну

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
1 Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *