В Москві оголосили про рекордні виплати бажаючим відправитись на війну в Україну

Росія, щоб покрити до 1 000 втрат на день, пропонує бажаючим підписати контракт у чотири рази більше середньої цивільної зарплати
Кремль пропонує солдатам 60 тисяч доларів у новій кампанії набору на війну в Україні. Фото - Telegraph

Як повідомляє «Kreschatic», солдати з Москви тепер будуть отримувати майже 60 000 доларів за перший рік служби, оголосила міська влада, що приблизно в чотири рази більше середньої річної зарплати.

Збільшена виплата – яка включає бонуси за підписання контракту, щомісячні зарплати та регіональні виплати – є частиною кампанії Кремля, спрямованої на знаходження 25 000 чоловіків на місяць для підтримки кількості російських передових сил в Україні, пише Telegraph.

Загальна сума виплат контрактному військовослужбовцю (з урахуванням щомісячної зарплати та заходів підтримки Москви і федерального уряду) перевищить 5,2 мільйона рублів [60 000 доларів] за перший рік служби.

– йдеться в оголошенні московської міської адміністрації у вівторок.

Програма включає одноразову виплату в розмірі 1,9 мільйона рублів (22 000 доларів), яка доступна лише для жителів російської столиці.

Зростаючі стимули для служби в Україні широко розглядаються як спроба Володимира Путіна уникнути загальної мобілізації, яка була б надзвичайно непопулярною. Під час його призовної кампанії у 2022 році майже мільйон людей втекли з Росії до сусідніх країн, щоб уникнути призову.

Збільшені виплати будуть доступні лише для нових рекрутів, які пройдуть відбір після 23 липня.

Московські чиновники також підтвердили, що підтримуватимуть раніше узгоджені програми підтримки, включаючи щомісячну виплату в розмірі 50 000 рублів (576 доларів) для військовослужбовців з Москви, які служать в Україні.

виплати російським військовим
Є очікування, що витрати на зарплату військовим можуть вивести з ладу російську економіку. Фото – Telegraph

Міські чиновники вважають, що в Україні воює близько 45 000 москвичів. Цього року Росія змогла поповнити свої ряди приблизно на 190 000 нових рекрутів, згідно з офіційними даними. Західні аналітики стверджують, що цього достатньо, щоб покрити великі втрати – до 1 000 солдатів убивають або ранять щодня в Україні.

Однак кількість новобранців зменшилася в порівнянні з 490 000 військових контрактів, підписаних минулого року. Економісти вважають, що підвищення виплат російським солдатам може спричинити дисбаланс у економіці країни. Вони стверджують, що зарплата військовослужбовця може незабаром стати орієнтиром для решти країни, що призведе до потенційної спіралі зростання.

За даними дослідників Re:Russia, російський уряд виплатив близько 3 трильйонів рублів (35 мільярдів доларів) у вигляді зарплат і компенсацій солдатам та їхнім сім’ям за період з липня 2023 по червень 2024 років. Ця цифра становить близько 1,6% очікуваного валового внутрішнього продукту Росії на рік, а також близько 8% федеральних бюджетних витрат.

Також раніше ми писали про те, що в Росії бажаючих воювати звільнять від кримінальної відповідальності

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *