В Азії обвалився фондовий ринок: падіння стало рекордним з 1987 року

Японський фондовий індекс Nikkei 225 за підсумками торгів 5 серпня впав на 12,4% - до позначки 31458,42 пунктів
В Азії впали фондові індекси, японський Nikkei впав на рекордні 13% - це найбільший обвал з 1987 року. Фото - nikkei.com

Про це повідомляє видання Nikkei Asia. Як зазначає Associated Press, на мінімумі Nikkei 225 впав на 13,24% – це максимальне падіння з 20 жовтня 1987 року, коли індекс втратив 3836,48 пунктів (14,9%).

Фондовий ринок впав і в інших країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону, повідомляє ВВС. Зокрема, тайванська біржа Taiex та південнокорейський індекс Kospi впали більш ніж на 8% кожен.

Основний фондовий індекс Індії – Nifty 50 – упав на 2,8%, гонконгський Hang Seng Index – на 2,5%, австралійський S&P/ASX 200 – на 3,6%.

Як повідомляє «Kreschatic», на тлі падіння азіатських ринків індекс Мосбіржі впав на 1,85% на початку торгів 5 серпня, опустившись до 2845,47. Минулого разу на такому рівні російський фондовий ринок торгувався понад рік тому – 10 липня 2023 року.

Як зазначає Bloomberg, падіння фондового ринку Японії триває вже третій день на тлі підвищення процентних ставок Банком Японії та геополітичної напруги на Близькому Сході. Ще одним чинником стали економічні дані із США. 2 серпня було опубліковано статистику, з якої випливає, що кількість зайнятих у несільськогосподарському секторі зросла на 114 тисяч осіб, що стало одним із найслабших показників з початку пандемії. Крім того, безробіття в Штатах збільшилося до максимальних з жовтня 2021 року 4,3%.

Старший аналітик Nomura Securities Нака Матсузава заявив, що іноземні інвестори продають японські акції “на побоюваннях, що у США наближається рецесія”. “Падіння викликане не специфічними для Японії причинами, просто ринки намагаються намацати дно”, – сказав він у коментарі Nikkei Asia.

Також раніше ми писали про те, що збанкрутіла криптобіржа FTX поверне клієнтам понад 11 мільярдів доларів з відсотками

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *