Збанкрутіла криптобіржа FTX поверне клієнтам понад 11 мільярдів доларів з відсотками

Криптобіржа FTX, яка була однією з найбільших у світі і оголосила про банкрутство у 2022 році, поверне гроші практично всім клієнтам
FTX має план повернути своїм колишнім клієнтам мільярди доларів, які вони втратили через банкрутство криптобіржі. Фото - wired.com

Про це пише CNBC із посиланням на судові документи. Заборгованість біржі перед клієнтами становить 11,2 мільярда доларів. За рахунок монетизації активів (переважно інвестицій афілійованих з нею компаній) FTX, як очікується, вдасться знайти на покриття боргу навіть більшу суму — від 14,6 до 16,3 мільярдів.

Як повідомляє «Kreschatic», додаткові гроші передбачається спрямувати на виплату відсотків. Очікується, що клієнти, сума вимог яких становить менше 50 тисяч доларів (це 98% усіх клієнтів біржі), отримають 118% необхідної суми боргу.

План FTХ ще має бути затверджений судом з банкрутств.

FTX збанкрутувала у листопаді 2022 року. На той час це була третя криптобіржа у світі за обсягом залучених коштів — вони оцінювалися у 32 мільярди доларів. Банкрутство сталося після виходу журналістського розслідування, в якому йшлося про серйозні фінансові труднощі біржі, через що клієнти почали масово виводити звідти гроші.

FTX
Сем Бенкман-Фрід, співзасновник біржі FTX, прибуває до суду в Нью-Йорку, США 16 лютого 2023 року. Фото – cnbc.com

У березні 2024 засновник FTX Сем Бенкман-Фрід отримав 25 років в’язниці. Його визнали винним у крадіжці грошей у клієнтів — як установив суд, він привласнив понад вісім мільярдів доларів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Лондоні почався розгляд справи вченого, який заявив права власності на біткойн

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *