Хто винайшов біткойн: в Лондоні почався розгляд справи вченого, який заявив права власності на криптовалюту

Твердження австралійського вченого про те, що він є винахідником біткойна, є «нахабною брехнею», заявили юристи у лондонському суді в понеділок, коли почалася судова битва щодо права власності на криптовалюту
Австралійський комп’ютерний вчений Крейг Райт прибуває до будівлі Лондонського суду 5 лютого 2024 року. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, австралійський програміст Крейг Райт каже, що він є автором «білої книги» 2008 року – основоположного тексту про біткойн та інші криптовалюти, опублікованої під авторством «Сатоші Накамото».

Він стверджує, що це означає, що він володіє авторськими правами на документ і має права інтелектуальної власності на блокчейн і біткойн.

Але альянс Crypto Open Patent Alliance (COPA) просить Верховний суд Лондона постановити, що Райт не є Сатоші.

П’ятитижневі слухання, на яких Райт буде давати свідчення з вівторка, стане кульмінацією років спекуляцій щодо справжньої особи Сатоші.

Райт вперше публічно заявив, що він і є справжній Сатоші в 2016 році, і з тих пір судиться з розробниками і біржами криптовалют.

Однак COPA каже, що Райт ніколи не надав жодних справжніх доказів, звинувачуючи його в неодноразовій підробці документів на підтримку своєї заяви.

біткоїн
Лондонський суд заявив, що заява самопроголошеного винахідника біткойнів є «нахабною брехнею». Фото – bitcoinmagazine.ua

Райт дасть свідчення у суді, оскільки адвокат COPA Джонатан Гаф заявив, що його претензія була «нахабною брехнею, складною фальшивою розповіддю, підкріпленою підробкою в промислових масштабах».

Гаф сказав, що «є елементи поведінки доктора Райта, які перетворюються на фарс», посилаючись на його нібито використання ChatGPT для створення підробок.

Але він додав:

Поведінка доктора Райта також є смертельно серйозною. На основі його нечесних заяв про те, що він Сатоші, він висунув претензії на сотні мільярдів доларів, у тому числі проти багатьох приватних осіб.

Адвокат Райта Ентоні Грабінер, однак, стверджував у судових справах, що він надав «чіткі докази, які демонструють його авторство «білої книги» та причетності до створення біткойна».

Грабінер додав, що ще одним аргументом на користь його клієнта є те, що ніхто інший публічно й досі не назвав себе Сатоші.

Якби доктор Райт не був Сатоші, можна було б очікувати, що справжній Сатоші виступить і заперечить цю претензію.

— сказав він.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ілон Маск представив бота зі штучним інтелектом, який повинен перевершити ChatGPT

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *