Американська авіабаза в Іраку була атакована російськими ракетами

Щонайменше п'ятеро американських військовослужбовців зазнали поранень внаслідок нападу на авіабазу Айн аль-Асад на заході Іраку 5 серпня
Військова техніка солдатів США на авіабазі Айн аль-Асад в провінції Анбар, Ірак. Фото - Reuters

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на американських чиновників, які говорили на умовах анонімності. Американська авіабаза була атакована двома ракетами, які були випущені з радянських реактивних систем залпового вогню «Катюша», повідомили два джерела в службах безпеки Іраку. Один із них зазначив, що ракети впали на території бази.

Як повідомляє «Kreschatic», за словами американських чиновників, один із американських військових отримав серйозні поранення. Дані про постраждалих ґрунтуються на перших повідомленнях і можуть змінитися. Одне з джерел додало, що персонал бази оцінює збитки після атаки.

Як зазначає Reuters, минулого тижня США завдали в Іраку удару по людях, які, на думку американської влади, були бойовиками, готували до запуску безпілотники і загрожували американським і коаліційним силам.

Ірак є рідкісним союзником одночасно і США, і Ірану, зазначає Reuters. У країні розміщено 2500 американських військових, а також діють воєнізовані формування, які підтримує Іран.

Країни Близького Сходу готуються до можливої ​​нової хвилі нападів з боку Ірану та його союзників після того, як у Тегерані було вбито лідера ХАМАС Ісмаїл Ханія. Іран заявив, що відповідальність за вбивство Ханія несуть Ізраїль та США. Крім того, у Бейруті внаслідок ізраїльського авіаудару вбито військового командира ліванського угруповання Хезболли Фуада Шукра. На тлі цих вбивств виникли побоювання, що конфлікт у Секторі Газа переросте у ширшу війну на Близькому Сході.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ізраїль розглядає варіант превентивного удару по Ірану

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version