Світові ціни на нафту зростають на тлі напруженості на Близькому Сході, але залишаються низькими

Ціни на нафту дещо зросли у середу, хоча Brent все ще залишався близько до семимісячних мінімумів через побоювання щодо слабкого попиту та загрозу рецесії в США
Стратегічний нафтовий запас Bryan Mound, штат Техас, США Фото – Reuters.

Загроза ескалації конфлікту на Близькому Сході та можливе порушення видобутку нафти підтримували ціни з вівторка. Ф’ючерси на нафту марки Brent зросли на 45 центів, або 0,6%, до $76,93 за барель. Ф’ючерси на нафту марки West Texas Intermediate в США зросли на 47 центів, або також на 0,6%, до $73,67, пише Reuters.

Як повідомляє «Kreschatic», у понеділок ф’ючерси на нафту марки Brent впали до найнижчого рівня з початку січня, а ф’ючерси на WTI досягли найнижчого рівня з лютого, через поглиблення глобального обвалу фондового ринку на тлі побоювань щодо можливої рецесії в США після слабких даних про зайнятість.

Чи буде це розворотом цін на ризикові активи або інвестори ретельно оцінили середньострокові наслідки даних про зайнятість у США, залишається предметом обговорення.

– сказав Тамаш Варга з нафтового брокера PVM.

Підтримуючи песимістичний погляд на попит, дані китайської торгівлі показали, що щоденний імпорт сирої нафти у липні впав до найнижчого рівня з вересня 2022 року.

Ціни знизилися раніше під час торгової сесії після даних зі США, які показали несподіване зростання запасів сирої нафти та бензину. Запаси сирої нафти, бензину та дистилятів у США зросли минулого тижня, за даними ринкових джерел, які посилаються на цифри Американського інституту нафти у вівторок.

Однак обидва нафтові еталони перервали триденний спад у вівторок, оскільки напруженість на Близькому Сході посилила побоювання щодо постачання.

Близький Схід готується до можливої нової хвилі атак з боку Ірану та його союзників після вбивства минулого тижня старших членів бойовиків ХАМАС та Хезболли, з побоюваннями, що конфлікт у Газі перетворюється на широку війну на Близькому Сході.

Американські офіційні особи перебувають у постійному контакті з союзниками та партнерами у регіоні, і існує “чіткий консенсус”, що ніхто не повинен загострювати ситуацію, сказав у вівторок держсекретар США Ентоні Блінкен.

Будь-яке загострення конфлікту на Близькому Сході може призвести до більшого ризику порушень постачання з регіону.

– сказав аналітик ANZ Деніел Хайнс.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ціна на нафту впаде до $60 за барель до кінця року – прогноз аналітиків

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version