Ісламський центр Гамбурга отримував вказівки від аятолли Хаменеї

Міністерство внутрішніх справ Німеччини провело розслідування проти Ісламського центру в Гамбурзі, яке призвело до його закриття.
Ісламський центр Гамбурга. Фото - Вікіпедія

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Der Spiegel

Згідно з отриманими документами, іранський вплив на ісламські установи в Європі виявився значним. Документи свідчать, що керівник центру Мохаммад Хаді Мофтех отримував інструкції безпосередньо від верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї через високопоставленого працівника канцелярії Мехді Мустафаві.

З кінця 2021 року до кінця 2023 року Мофтех та Мустафаві обмінялися 650 повідомленнями в месенджері WhatsApp. Після нападу ХАМАСу 7 жовтня 2023 року керівник Ісламського центру отримав вказівки щодо проведення роз’яснювальної роботи, в якій терористичний акт подавався як легітимна акція опору, героїчний вчинок палестинської молоді та важливий момент у національній боротьбі.

Крім того, Ісламський центр використовувався для збору пожертв на потреби “Хізбалли”, яка заборонена в Німеччині як терористична організація. Представники цієї групи періодично приїжджали до Гамбурга, щоб висловити подяку за фінансову та духовну підтримку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Велика Британія, Франція та Німеччина закликали до “невідкладного припинення” вогню в Газі.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version