Сотні російських строковиків готують до перекидання в Курську область

Строковиків 80-ї мотострілецької дивізії з Мурманської області, які склали присягу, готують до перекидання в Курську область
РФ вже давно активно задіює солдатів строкової служби в боях в Україні. Фото - wikimedia.org

Як пише видання «Агентство», одна з матерів солдата строкової служби каже, що під час присяги, яку її син ухвалив 3 серпня, стало відомо, що їх відправлять до Курської області. За словами іншої матері, батьки строковиків створили чат, щоб запобігти перекиданню своїх дітей у Курську область.

Як повідомляє «Kreschatic», батьки пишуть, що їхні діти потрапили на службу лише на початку липня. У своїх акаунтах у соцмережах родичі стверджують, що у військовій частині йде підготовка до відправки солдатів під Курськ і вимагають не перекидати їх туди.

Створено курські батальйони. Цю інформацію нам підтвердило командування на присязі 3 серпня. На Курщині йдуть бойові дії і є загроза життю наших синів. Командування не дотримується заяви Володимира Путіна від 13 червня 2023 року — не спрямовувати солдатів, які проходять строкову службу до зони проведення бойових дій.

– йдеться у повідомленні.

В одній із організацій, які займаються правовою допомогою російським солдатам, «Агентству» підтвердили, що батьки строковиків звернулися до військової прокуратури та до Путіна з петицією.

Водночас строковиків, евакуйованих з кордону Курської області під час прориву ЗСУ, змушують підписувати контракти з Міноборони, щоб знову відправити їх на передову, стверджує телеграм-канал «Верстка», який поговорив із двома матерями солдатів. За словами батьків, близько 150 строковиків зараз перебувають в одній із військових частин у районі Курська.

Щонайменше кілька строковиків, які перебували в Курській області, вже потрапили в полон, писало видання «Важливі історії». За підрахунками «Верстки», таких може бути не менше ніж 30 осіб. Депутат Держдуми Андрій Гурулєв заявляв, що строковики в Курській області «відбили напад цілої бригади [ЗСУ], причому нікого не втратили». «Ми всі війни – Афганістан, Чечню – ми ким вели? Строковиками ж», – нагадав Гурулєв.

Також раніше ми писали про те, що в Росії пояснили, чому їх громадян мобілізують безстроково

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *