Захист неба: Німеччина поставить Україні ще чотири системи IRIS-T

Німеччина планує посилити військову підтримку України, розширивши постачання новітніх систем протиповітряної оборони IRIS-T до кінця року. 
IRIS-T. Фото - ТСН

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на DPA

Крім того, до списку поставок увійдуть зенітні установки Gepard, самохідні гаубиці, бойові танки Leopard, безпілотники, а також значна кількість боєприпасів. Ці кроки свідчать про рішучість Німеччини залишатися надійним партнером України в умовах затяжного конфлікту.

Однак, нещодавні заяви у німецькій пресі щодо можливого скорочення фінансування військової допомоги Україні викликали хвилю обурення серед німецьких політиків. Представники опозиції та коаліції висловили занепокоєння з приводу того, що така політика може підірвати безпеку як Німеччини, так і Європи в цілому.

Уряд Німеччини, зі свого боку, категорично заперечив можливість скорочення підтримки, підкресливши, що Берлін продовжуватиме виконувати свої зобов’язання. Ба більше, в уряді прогнозують отримання Україною кредиту на 50 мільярдів доларів від міжнародних партнерів наступного року. Ці кошти, як очікується, будуть частково погашатися за рахунок заморожених російських активів, що додає впевненості у продовженні підтримки України на тривалий термін.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Німеччина просить Польщу заарештувати українського водолаза у справі про вибухи на “Північних потоках”.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *