Джо Байден вимагає від Біньяміна Нетаньяху термінового припинення вогню в Газі

Президент США Джо Байден наполягає на терміновості укладання угоди щодо перемир’я в Газі та звільнення заручників, повідомив Білий дім
Президент США Джо Байден зателефонував прем’єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху. Фото - news.israelinfo.co.il

Як повідомляє «Kreschatic», розмова між Байденом і Нетаньяху в середу, в якій також брала участь віце-президент Камала Гарріс, відбулася після того, як представники охорони здоров’я Палестини повідомили про щонайменше 50 палестинців, убитих ізраїльськими авіаударами протягом 24 годин.

Президент Сполучених Штатів написав у X:

Сьогодні я розмовляв з прем’єр-міністром Нетаньяху щодо зусиль США підтримати захист Ізраїлю від загроз з боку Ірану та його проксі-терористичних груп.

Я знову чітко дав зрозуміти, що ми повинні завершити угоду про припинення вогню та звільнення заручників, і обговорив майбутні переговори в Каїрі щодо усунення будь-яких перешкод, що залишилися.

Очікується, що учасники переговорів із США, Ізраїлю, Єгипту та Катару зустрінуться в Каїрі цими вихідними, але вони протягом місяців не можуть подолати розбіжності між Ізраїлем і ХАМАС.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Велика Британія, Франція та Німеччина закликали до “невідкладного припинення” вогню в Газі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version