В Австралії побудують найбільшу у світі сонячну станцію

Австралія зробила значний крок у розвитку відновлюваної енергетики, ухваливши амбітний проект будівництва нової промислової сонячної електростанції. 
Сонячна станція. Фото - DepositPhoto

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на TechXplore

Ця станція, буде розташовуватися на півночі країни та стане найбільшою у світі за потужністю та розмахом. Її площа сягатиме 12 тисяч гектарів, що еквівалентно площі більш ніж 16 тисяч футбольних полів. За рік електростанція генеруватиме до 20 гігават-годин електроенергії — цього достатньо, аби забезпечити електроенергією близько трьох мільйонів австралійських домогосподарств.

Однак, новий проект спрямований не лише на задоволення внутрішніх потреб Австралії. Частина виробленої електроенергії, близько двох гігават-годин на рік, буде експортуватися до Сінгапуру. 

Ця ініціатива є унікальною на світовій арені: електроенергія транспортуватиметься через підводний кабель, який простягнеться від північного узбережжя Австралії до міста-держави Сінгапур. Таким чином, Австралія планує забезпечити до 15% потреб Сінгапуру в електроенергії, що стане важливим внеском у енергетичну безпеку регіону.

Початок виробництва електроенергії на новій станції запланований на 2030 рік. Проект втілює в собі сучасні тенденції до декарбонізації та енергетичної незалежності, ставлячи Австралію на передову боротьби з глобальним потеплінням та змінюючи баланс сил на енергетичному ринку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Китай починає виробництво нових гуманоїдних роботів.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *