Баби вже не нарожають: росіяни з початку 2024 року витратили рекордну суму на засоби контрацепції

За перші шість місяців 2024 року жителі Росії придбали в аптечних мережах засоби контрацепції на 19,3 мільярда рублів ($210 млн.), що стало рекордом щонайменше за останні п'ять років
Російські жінки не хочуть народжувати. Фото - liga.net

Про це пише видання «Ведомости» з посиланням на звіт аналітичної компанії DSM Group. Так, за аналогічний період роком раніше витрати на контрацептиви становили 16,7 мільярда рублів, а в першому півріччі 2022 р. – 17,2 мільярда рублів.

У кількісному вираженні продажі засобів контрацепції також зростають, свідчать дані опитаних «Відомостями» учасників ринку. Про зростання повідомили як представники маркетплейсів, де продаж протизаплідних таблеток збільшився на 22% за січень — червень, так і аптечних мереж, де реалізація презервативів та протизаплідних таблеток у першому півріччі 2024 року збільшилася на 8 і 10% відповідно (у порівнянні з аналогічним періодом роком раніше).

Як повідомляє «Kreschatic», експерти, опитані виданням, пов’язують зростання продажів контрацептивів, серед іншого, «зі збільшенням поінформованості» росіян, у тому числі молоді, «в питаннях статевого виховання». Вони також зазначають, що на продажах у грошах позначається зростання цін на контрацептиви.

У свою чергу, директор з розвитку RNC Pharma Микола Беспалов заявив виданню, що у зв’язку з економічною ситуацією в країні росіяни в першому півріччі продовжували відкладати народження дітей. Наразі настрої, за його словами, «поліпшуються, і люди знову починають планувати розширення сім’ї», у зв’язку з чим він прогнозує зниження продажів протизаплідних засобів.

Також раніше ми писали про те, що вбивця і колишній зек-вагнерівець провів відкритий урок для російських школярів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *