Хусити продають зброю через соцмережу X: нова загроза на цифрових платформах

У Ємені відзначається зростання торгівлі зброєю через соціальну мережу X.
Торгівля зброєю у Ємені. Фото - YouTube

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Politexpert

На фоні тривалої громадянської війни, торговці активно використовують платформу для відкритого продажу різноманітного вогнепального озброєння, включаючи автомати Калашникова, пістолети, гранати та гранатомети. Це особливо розповсюджено у столиці Сана та інших районах, що контролюються хуситами, повстанською групою, яка отримує підтримку з боку Ірану.

Розслідування газети The Times виявило, що деякі акаунти продавців мають синю галочку, що підтверджує їхню автентичність. Це ускладнює контроль над ситуацією, адже після приходу Ілона Маска у 2022 році, значна частина модераторів контенту була звільнена, що, ймовірно, вплинуло на ефективність моніторингу платформи.

Реклама зброї, орієнтована на єменську аудиторію і написана арабською мовою, підкріплюється інформацією про ціни в єменських та саудівських ріялах, що свідчить про спроби забезпечити якість та надійність продукції. В країні, де кількість зброї в руках населення перевищує чисельність громадян у три рази, таке поширення озброєнь може мати катастрофічні наслідки.

Ситуація в Ємені продовжує погіршуватися з 2014 року, коли хусити захопили владу. Незважаючи на зусилля Саудівської Аравії по придушенню повстанців, країна залишилася у стані громадянської війни. Нещодавні атаки хуситів на торгові та військово-морські судна в Червоному морі додали нові елементи напруженості, загрожуючи міжнародній торгівлі через Суецький канал. Хусити, що стверджують, що їхні дії підтримують палестинців, насправді намагаються атакувати судна, які не мають жодного відношення до Ізраїлю.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ілон Маск заявив про масштабну кібератаку на платформу X.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *