Фінляндія хоче заборонити росіянам купувати нерухомість: нові заходи для захисту національної безпеки

Уряд Фінляндії пропонує заборонити більшості громадян Росії купувати нерухомість на території країни, щоб захистити національну безпеку
Міністр оборони Фінляндії Антті Хакканен спілкується зі ЗМІ в день зустрічі міністрів оборони НАТО в штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі, Бельгія, 13 червня 2024 року. Фото - Reuters

Про це заявив міністр оборони країни Антті Хакканен у понеділок.

Відносини між Фінляндією та Росією погіршилися після вторгнення Москви в Україну у 2022 році, що підштовхнуло Гельсінкі до приєднання до військового альянсу НАТО після десятиліть нейтралітету.

Як повідомляє “Kreschatic“, запропонована заборона на купівлю нерухомості не стосуватиметься росіян з подвійним громадянством та росіян із постійним проживанням у Фінляндії або інших країнах Європейського Союзу. Перед винесенням на голосування в парламенті законопроєкт пройде експертні консультації.

Ці заходи спрямовані на запобігання можливому ворожому впливу на Фінляндію.

– заявив Хакканен на пресконференції.

За словами міністра, наразі у Фінляндії під наглядом перебувають близько 3,500 об’єктів нерухомості, пов’язаних із російськими власниками. Подробиць щодо цих об’єктів він не надав.

Варто зазначити, що Фінляндія вже певний час намагається обмежити придбання нерухомості російськими громадянами поблизу стратегічних об’єктів на основі існуючих нормативних актів. Минулого року в жовтні було заблоковано три таких угоди, і ще три – у січні цього року.

Фінляндія, яка має спільний кордон із Росією протяжністю 1,340 км, закрила всі прикордонні переходи між країнами та звинуватила Кремль у використанні міграції як зброї, заохочуючи мігрантів з Азії та Африки шукати притулок у Фінляндії.

Нагадаємо, раніше ми також писали про те, що Фінляндія не збирається відкривати кордон з Росією і зробила його закритим безстроково

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *