Китай готовий підтримати розширення БРІКС, – МЗС країни

На тлі зростаючої міжнародної уваги до БРІКС, Китай заявив про свою готовність підтримати розширення цієї організації.
МЗС Китаю. Фото - The Yomiuri Shimbun

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Yicai Global

Речник Міністерства закордонних справ Китаю, коментуючи цю ситуацію, наголосила на відкритості та інклюзивності БРІКС, підкреслюючи, що країни-члени завжди готові вітати нових учасників, які поділяють спільні цілі співпраці. Однак конкретно щодо Туреччини вона утрималася від чітких коментарів, вказуючи на відсутність офіційної заяви від Анкари.

Інформація про можливе прагнення Туреччини приєднатися до БРІКС з’явилася на тлі зміщення геополітичного центру тяжкості, що турецька адміністрація бачить у віддаленні від розвинених економік. Цей крок, якщо він буде офіційно підтверджений, може мати серйозні наслідки для міжнародних відносин.

Варто зазначити, що БРІКС, організація, яка об’єднує країни, що розвиваються, з метою геополітичного та економічного співробітництва, також включає Росію. У контексті міжнародної ізоляції через агресію проти України, Кремль намагається використовувати цей майданчик для зміцнення своїх позицій. Проте, попри російські амбіції, Китай залишається найбільш впливовим членом блоку.

За останній рік кількість країн-учасниць БРІКС значно зросла, і на саміті, який відбудеться в Росії у жовтні 2024 року, очікується подальше розширення блоку. На початку цього року до БРІКС приєдналися Іран, ОАЕ, Ефіопія та Єгипет, тоді як Саудівська Аравія поки що не прийняла офіційного рішення про вступ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Тунісі заарештували кандидата у президенти країни.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *