Після смертоносної повені у Північній Кореї Кім Чен Ин стратив десятки чиновників за “нехтування обов’язками”

Згідно з повідомленням TV Chosun, Кім Чен Ин стратив кілька десятків урядовців після масштабної повені наприкінці липня, яка забрала життя тисяч людей у ​​північному регіоні країни
ЗМІ повідомляють, що Кім Чен Ин страчує чиновників після смертоносних повеней. Фото - Bloomberg

Близько 20-30 регіональних урядовців у постраждалому від повені районі були розстріляні минулого місяця, повідомляє TV Chosun з посиланням на невідомого урядовця Південної Кореї, пише Bloomberg. Кабельне телебачення повідомило, що руйнівні повені могли вбити до кількох тисяч людей у ​​найбільш постраждалому районі провінції Джаганг.

Національна розвідувальна служба Південної Кореї уважно стежить за ситуацією після отримання інформації, пов’язаної з подіями, повідомив по телефону речник розвідувального агентства, не надавши додаткових подробиць. Міністерство об’єднання Південної Кореї, яке займається відносинами з Північчю, відмовилося від коментарів.

Як повідомляє «Kreschatic», Кім Чен Ин на екстреній зустрічі партії наприкінці липня заявив, що суворо покарає тих, хто «суворо нехтує» своїми обов’язками і, отже, несе відповідальність за жертви. Пропагандистський апарат Північної Кореї поширив фотографії Кіма Чен Ина який особисто наглядав за рятувальними роботами після стихійного лиха.

Згідно з державними ЗМІ Північної Кореї, зливи знищили приблизно 4 100 будинків, пошкодили дороги та залізничні лінії, а також зруйнували близько 3 000 гектарів сільськогосподарських угідь у місті Сінийджу та прилеглому повіті Уйджу, розташованих на кордоні з Китаєм. Офіційне інформаційне агентство КНДР повідомило, що було врятовано близько 5 000 людей.

Телеканал TV Chosun зазначає, що найбільші збитки були завдані північним районам провінції Чагандо, яка межує з Китаєм і де розташовані верхня та середня течії річки Ялуцзян, відомої в Кореї як Амнок. Після того, як рівень води почав спадати, під час розчищення завалів було виявлено тіла загиблих, додало південнокорейське ЗМІ.

Також раніше ми писали про те, що Путін підписав з Кім Чен Ином угоду, яка повторює домовленості між Хрущовим та Кім Ір Сеном

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *