Конфлікт на кордоні: Косово закриває два пункти пропуску після блокади з боку Сербії

Косово закрило два пункти пропуску на кордоні з Сербією у відповідь на блокування, яке здійснили сербські групи. 
Косово проти Сербії. Фото - DepositPhoto

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Bloomberg

У п’ятницю сербські організації заборонили перетин кордону для подорожніх із косовськими документами, що викликало напруженість у регіоні. У відповідь Косово закрило переходи в містах Берняк і Мердаре.

Міністр внутрішніх справ Косово Джелал Свекла пояснив, що пункти пропуску залишаться закритими доти, поки ситуація не нормалізується і подібні дії не припиняться. Влада Косово розглядає дії сербських організацій як агресивні.

Цей інцидент відбувається на фоні загострення конфлікту між Косово і Сербією, яке викликало критику з боку міжнародного співтовариства. Більшість косовських сербів і їх основна політична партія, Сербський список, підтримують режим у Белграді.

Нагадаємо, що на минулому тижні уряд Косово закрив кілька сербських установ у муніципалітетах з сербською більшістю, посилаючись на порушення законодавства. Сербські групи вимагали від Косово вивести поліцію з цих районів і відновити сербський динар, заборонений на початку року.

Конфлікт між Косово і Сербією продовжує загострюватися, і міжнародні партнери закликають сторони повернутися до діалогу під егідою ЄС для пошуку вирішення ситуації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Азербайджан планує розширення газових поставок до Європи.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *