Шість співробітників ООН загинули внаслідок ізраїльського авіаудару в Газі

ООН повідомила про загибель шістьох своїх співробітників внаслідок ізраїльського авіаудару по школі, розташованій у таборі біженців Нусейрат у центральній Газі
В БАПОР повідомили, що це був п'ятий випадок, коли школа Аль-Джауні була уражена з початку війни. Фото - BBC

Загалом унаслідок удару, за даними цивільної оборони Гази, загинуло 18 осіб. Школа слугувала притулком для тисяч переселенців. Ізраїльські військові заявили, що здійснили «точний удар» по терористах, які планували атаки з цієї школи, і що вживали заходів для запобігання жертв серед цивільного населення. ООН різко засудила удар, назвавши його «драматичним порушенням міжнародного гуманітарного права», пише BBC.

Як повідомляє “Kreschatic“, БАПОР заявила, що це найвища кількість загиблих співробітників організації за один інцидент з початку війни між Ізраїлем та ХАМАС у жовтні. Ця школа вже п’ять разів зазнавала обстрілів за останні 11 місяців. Раніше, в липні, загинуло 16 людей під час іншого авіаудару. Ізраїль стверджував, що будівлі школи використовувалися бойовиками ХАМАС.

Представник Ізраїлю в ООН Денні Данон засудив критику з боку Гутерреша та зазначив, що дії Ізраїлю є «справедливою війною проти терористів». Однак ООН продовжує наполягати на тому, що цивільні об’єкти, включно зі школами, не повинні ставати мішенями для військових ударів.

Також ООН закликала всі сторони конфлікту не використовувати школи для військових цілей та забезпечити захист цивільного населення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ізраїльські військові завдали смертельного авіаудару по гуманітарному конвою в Газі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *