Ізраїльські військові завдали смертельного авіаудару по гуманітарному конвою в Газі

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що здійснила авіаудар по гуманітарному конвою в Газі, спрямований на «озброєних нападників», які намагалися захопити транспортні засоби
Вантажівка з гуманітарною допомогою перетинає кордон Єгипту та Гази в Рафаху. Фото - Guardian

Але благодійна організація, що організувала допомогу, стверджує, що загиблі були співробітниками транспортної компанії, з якою вона співпрацювала, пише Guardian.

Як повідомляє «Kreschatic», конвой, організований американською неурядовою організацією Anera, перевозив медичні засоби та паливо до еміратської лікарні в місті Рафах в четвер увечері, коли стався напад. Маршрут був заздалегідь узгоджений з ЦАХАЛ у межах процесу деконфліктування, що має на меті запобігти бомбардуванню гуманітарних транспортних засобів.

Керівниця Anera в Палестині, Сандра Рашид, зазначила:

Це шокуючий інцидент. Конвой, який був організований Anera та затверджений ізраїльською владою, включав співробітника Anera, який на щастя не постраждав. На жаль, декілька людей, усі з яких працювали на транспортну компанію, з якою ми співпрацюємо, загинули під час атаки. Вони знаходилися в першому транспортному засобі конвою.

Непідтверджені повідомлення з Гази свідчать, що в результаті авіаудару загинули п’ятеро людей.

У заяві ЦАХАЛ підтвердив, що маршрут був узгоджений, але стверджував, що «під час руху конвою декілька озброєних нападників захопили транспортний засіб на передній частині конвою (джип) і почали його вести».

Додатково зазначено:

Після захоплення і подальшої перевірки можливості точного удару по транспортному засобу озброєних нападників, було завдано удару. Інші транспортні засоби конвою не постраждали, і вони досягли своєї мети, як планувалося. Удар по озброєним нападникам усунув загрозу захоплення гуманітарного конвою.

ЦАХАЛ заявив, що після інциденту зв’язався з Anera, і що благодійна організація «підтвердила, що всі учасники конвою та гуманітарна допомога залишилися в безпеці та досягли своєї мети, як планувалося».

Anera підтвердила, що конвой таки досяг лікарні, але зазначила, що лише один із тих, хто перебував у конвої, був співробітником Anera. Інші працювали на транспортну компанію-партнера, яку не назвали.

Також раніше ми писали про те, що понад сто палестинців були вбиті під час роздачі гуманітарної допомоги в Газі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *