У Брюселі відповіли, чи видворятимуть чоловіків мобілізаційного віку із Євросоюзу до України

Профільна єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон відповіла, чи будуть країни-члени Європейского Союзу видворяти чоловіків мобілізаційного віку до України. Відповідне питання ставилося як представниками Києва, так і європейськими урядовцями.
Євросоюз підтримує Україну. Фото – reuters.com

Йоганссон у коментарі «Радіо Свобода», коментуючи питання видворення українських чоловіків призовного віку на батьківщину, пояснила, що застосування диференційованого підходу до біженців, який базується на їхній статі, віці і військовозобов’язаності, застосувати неможливо, повідомляє «Kreschatic».

За словам представниці Брюселю, країни-члени ЄС не можуть примусово повертати переселенців додому, оскільки це забороняє Директива про тимчасовий захист. Цей документ регулює статус біженців із України на території Європейського Союзу.

Профільна єврокомісарка з внутрішніх справ, коментуючи можливість допомоги Києву у поверненні українських чоловіків мобілізаційного віку з-за кордону, підкреслила, що Брюсель не буде нікого «викидати» із держав організації.

Водночас, як зазначила чиновниця, влада Евросоюзу обговорить із українським керівництвом найкращий спосіб підтримки громадян, які хочуть повернутися додому.

Як повідомлялося, Будапешт просить у ЄС більше фінансової підтримки для скорочення залежності Угорщини від російського газу.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *