Продажі iPhone у Китаї обвалилися на чверть: що стало причиною падіння

Згідно з даними незалежних досліджень, продажі iPhone від Apple у Китаї впали на несподівані 24% за перші шість тижнів цього року, і це може викликати побоювання щодо погіршення попиту на статусний, але старіючий пристрій
iPhone опустився на четверте місце в Китаї за обсягами продажів смартфонів в перші тижні 2024 року. Фото - Bloomberg

Продажі iPhone падають в той час, як Apple намагається повернути свій звичний статус на найбільшому в світі ринку смартфонів. Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, за даними Counterpoint Research ринок мобільного зв’язку в Китаї скоротився на 7% за перші тижні цього року, і найбільша частка дісталася виробнику Vivo, який орієнтувався на бюджетний сегмент. Щоб стимулювати попит, у січні Apple запровадила рідкісні знижки у своєму веб-магазині, а онлайн-посередники зараз знижують ціни на цілих 180 доларів.

У вівторок вранці акції Apple впали на 2,4% у Нью-Йорку. З початку року вони впали приблизно на 11%. Компанія втратила титул найдорожчої компанії світу на користь Microsoft, а цього місяця її також було вилучено зі списку інвестицій Goldman Sachs із найвищою оцінкою.

У вівторок компанія Hon Hai Precision Industry Co., яка займається складанням iPhone, повідомила про падіння продажів на 18% за перші два місяці року. Продажі iPhone становлять більше половини продажів Apple і значну частку доходів тайванської компанії.

Магазин Apple у Пекіні. Фото – Bloomberg

Тим не менш, останній звіт про прибутки Apple показав загальне зростання продажів iPhone і повернення до зростання доходів, незважаючи на слабкість у Китаї. Загальний дохід зріс на 2,1% до 119,6 мільярда доларів, перевершивши оцінки аналітиків.

Компанія з Купертіно нарощує інвестиції в інші великі проекти, урізноманітнюючи лінійку продуктів і зосереджуючись на штучному інтелекті. Незважаючи на те, що Apple припинила десятирічну роботу зі створення електромобіля, цей крок дозволить їй витратити більше ресурсів на нещодавно випущену гарнітуру Vision Pro — її першу нову категорію продуктів за майже десять років — і погнатися за конкурентами в області генеративного ШІ.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Apple припинила інвестиції в розробку власного електромобіля

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version