Xiaomi стає головним конкурентом Tesla: компанія оголосила про старт продажів електромобілів

Акції Xiaomi мали рекордне денне зростання після того, як компанія оголосила, що цього місяця почне продавати свої довгоочікувані електромобілі
З 28 березня електромобілі Xiaomi можна буде купити в 29 містах. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, пекінська компанія електроніки, найбільш відома своїми смартфонами, зробила багатомільярдну ставку на те, щоб увірватися в розпечене змагання на китайському ринку електромобілів, очолюване Tesla і BYD. Вона запропонує електромобілі Xiaomi моделі SU7 для покупки з 28 березня в 29 містах, повідомила компанія в дописі на Weibo, не розкриваючи ціни. Після цієї новини її акції виросли на 9,9%.

Переповнена ніша електромобілів останнім часом стала менш привабливою, через що Tesla та BYD ведуть цінову війну, щоб зацікавити китайських споживачів, а решта галузі бачить зменшення маржі та сповільнення зростання. Apple нещодавно скасувала свій тривалий інвестиційний проект в розробку електромобілів, оскільки не змогла подолати труднощі з адаптацією свого технологічного досвіду до абсолютно нової сфери виробництва.

Вихід Xiaomi, очолюваною мільярдером-співзасновником Леєм Цзюнем, на ринок автомобілебудування повинен буде досягти успіху там, де це не вдалося Apple. Започаткована три роки тому ініціатива щодо електромобілів є останньою підприємницькою ставкою Лея, і це, мабуть, навіть складніше, ніж створення виробника смартфонів з нуля. Основний бізнес Xiaomi полягає в онлайн-продажах телефонів з високою продуктивністю та низькою ціною, але Лей сказав, що електромобілі Xiaomi не будуть бюджетними.

електромобілі Xiaomi
Xiaomi SU7 Gulf Blue. Фото – Xiaomi/Weibo

План Xiaomi розпочати продаж свого першого електромобіля 28 березня, про який генеральний директор Лей Цзюнь оголосив на Weibo, може підвищити продажі до 4% цього року та стати рушієм довгострокового зростання. Ціни будуть вирішальними в умовах сильної конкуренції з BYD, Nio і Li Auto. Ми очікуємо, що середня ціна становитиме 220 – 260 тисяч юанів (30 – 36 тисяч доларів США), а в перший рік може бути продано 30 – 50 тисяч одиниць.

– вважають Стівен Ценг і Ву Джин Хо, аналітики Bloomberg.

Китайська фірма співпрацює з державною компанією Beijing Automotive Group Co. для нових електромобілів, щоб уникнути тривалого очікування дозволу на виробництво від вітчизняних регуляторів. Автомобілі SU7 виходять на складний ринок, оскільки у 2022 році закінчилося відшкодування державою покупцям електромобілів у розмірі 60 000 юанів (8400 доларів США).

Назва SU7 означає Speed Ultra, а транспортні засоби можуть розганятися від 0 до 100 км/год за 2,78 секунди, повідомляє Xiaomi.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Китаї представили найбільший у світі електромобіль, який коштує від $77 тисяч і має запас ходу 700 кілометрів

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *