Євросоюз зняв санкції із засновника «Яндекса» та ще з кількох мертвих росіян

Співзасновник «Яндекса» Аркадій Волож виключений із санкціонного списку ЄС
Євросоюз зняв санкції із співзасновника «Яндекса» Аркадія Воложа/ Фото - meduza.io

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Журнал ЄС, крім Воложа Євросоюз зняв санкції також з колишнього віце-президента АФК «Система» Сергія Мндоянца та громадянина Словаччини Йозефа Хамблека, який очолює європейське відділення заснованого в Росії мотоклубу «Нічні вовки».

Крім того, Євросоюз зняв санкції із низки фізичних осіб у зв’язку з їхньою смертю, у тому числі командира ПВК Вагнера Дмитра Уткіна, який загинув разом з Євгеном Пригожиним під час аварії літака в серпні 2023 року, депутатів Держдуми Миколи Борцова та Дмитра Зубарєва, а також заступника міністра оборони РФ Геннадія Жидко.

Аркадій Волож потрапив під європейські санкції через повномасштабне російське вторгнення в Україну в червні 2022 року. Незабаром після цього Волож залишив керівні посади в «Яндексі» та міжнародних дочірніх структурах групи.

Євросоюз зняв санкції
Аркадій Волож. Фото – росЗМІ

У серпні 2023 року Волож вперше з початку війни виступив проти дій російських військ в Україні, назвавши вторгнення «варварським». Згодом стало відомо, що бізнесмен попросив Євросоюз зняти з нього санкції.

“Яндекс”, станом на середину березня, знаходиться в процесі продажу російської частини компанії. Передбачається, що контроль на російському «Яндексі» отримає концорціум інвесторів з РФ, а в нідерландській компанії його розділять Аркадій Волож та іноземні акціонери, серед яких до війни були найбільші західні фонди.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Євросоюз затвердив 13-й пакет санкцій проти Росії

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *