Amazon інвестує 2,75 мільярда доларів у розробника нового покоління чат-бота штучного інтелекту Claude

В компанії Amazon повідомили, що інвестують додаткові 2,75 мільярда доларів у Anthropic, завершуючи торішню угоду щодо підтримки стартапу зі штучного інтелекту та розширення партнерства між компаніями
Інвестиції є кульмінацією угоди про фінансування на 4 мільярди доларів. Фото - Anthropic

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, завдяки вливанню загальні інвестиції Amazon у Anthropic, відомого розробника інструментів штучного інтелекту, здатного генерувати текст і аналіз, досягли 4 мільярдів доларів після попередніх інвестицій, оголошених у вересні. У рамках цієї угоди Amazon мала право внести додаткові кошти за умови, що вона зробить це до кінця березня.

У рамках об’єднання компанія Anthropic також погодилася використовувати центри обробки даних Amazon Web Services для забезпечення деяких своїх операцій, а також використовувати комп’ютерні чіпи Amazon, створені на замовлення. Компанія Anthropic, що базується в Сан-Франциско, також взяла на себе зобов’язання використовувати чіпи від Google Alphabet, іншого близького партнера.

Amazon
Фото – Anthropic

Anthropic пов’язана з кількома великими технологічними компаніями, включаючи Google, яка інвестувала в стартап 450 мільйонів доларів минулого травня. Google і Amazon Web Services є партнерами Anthropic із хмарних обчислень.

Anthropic була створена у 2021 році колишніми співробітниками OpenAI, зокрема Даніелою Амодей та її братом Даріо, який є її головним виконавчим директором. Відтоді компанія стала одним із найпотужніших конкурентів OpenAI, залучаючи мільярди фінансування. Серед клієнтів компанії – пошукова система DuckDuckGo та видавець путівників Lonely Planet.

Компанія, яка пропонує чат-бота під назвою Claude, наголошує на безпечній та відповідальній розробці ШІ. На початку березня компанія представила нове програмне забезпечення для чат-бота, яке, за словами її представників, краще виконуватиме складні інструкції та буде менш схильним до вигадування.

Claude
Велика мовна модель Claude від Anthropic. Фото – Anthropic

Чат-боти, здатні імітувати людську розмову, стають все більшою увагою компаній Кремнієвої долини — завдяки швидкому розвитку технологій, що підживлює інвестиційний ажіотаж. Самі чат-боти аж ніяк не є новинкою. Але технологія, на якій працюють боти Claude та конкуренти, — це більш потужний інструмент, відомий як велика мовна модель, яка навчається на величезних просторах Інтернету, щоб генерувати текст, наприклад відповідь на запитання чи вірш. Такі інструменти є застосуванням генеративного штучного інтелекту, систем, які розглядають вхідні дані, такі як текстові підказки, і використовують їх для виведення нового вмісту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Samsung розробляє абсолютно новий тип чіпів для наступного етапу розвитку штучного інтелекту

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *