Amazon інвестує 2,75 мільярда доларів у розробника нового покоління чат-бота штучного інтелекту Claude

В компанії Amazon повідомили, що інвестують додаткові 2,75 мільярда доларів у Anthropic, завершуючи торішню угоду щодо підтримки стартапу зі штучного інтелекту та розширення партнерства між компаніями
Інвестиції є кульмінацією угоди про фінансування на 4 мільярди доларів. Фото - Anthropic

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, завдяки вливанню загальні інвестиції Amazon у Anthropic, відомого розробника інструментів штучного інтелекту, здатного генерувати текст і аналіз, досягли 4 мільярдів доларів після попередніх інвестицій, оголошених у вересні. У рамках цієї угоди Amazon мала право внести додаткові кошти за умови, що вона зробить це до кінця березня.

У рамках об’єднання компанія Anthropic також погодилася використовувати центри обробки даних Amazon Web Services для забезпечення деяких своїх операцій, а також використовувати комп’ютерні чіпи Amazon, створені на замовлення. Компанія Anthropic, що базується в Сан-Франциско, також взяла на себе зобов’язання використовувати чіпи від Google Alphabet, іншого близького партнера.

Amazon
Фото – Anthropic

Anthropic пов’язана з кількома великими технологічними компаніями, включаючи Google, яка інвестувала в стартап 450 мільйонів доларів минулого травня. Google і Amazon Web Services є партнерами Anthropic із хмарних обчислень.

Anthropic була створена у 2021 році колишніми співробітниками OpenAI, зокрема Даніелою Амодей та її братом Даріо, який є її головним виконавчим директором. Відтоді компанія стала одним із найпотужніших конкурентів OpenAI, залучаючи мільярди фінансування. Серед клієнтів компанії – пошукова система DuckDuckGo та видавець путівників Lonely Planet.

Компанія, яка пропонує чат-бота під назвою Claude, наголошує на безпечній та відповідальній розробці ШІ. На початку березня компанія представила нове програмне забезпечення для чат-бота, яке, за словами її представників, краще виконуватиме складні інструкції та буде менш схильним до вигадування.

Claude
Велика мовна модель Claude від Anthropic. Фото – Anthropic

Чат-боти, здатні імітувати людську розмову, стають все більшою увагою компаній Кремнієвої долини — завдяки швидкому розвитку технологій, що підживлює інвестиційний ажіотаж. Самі чат-боти аж ніяк не є новинкою. Але технологія, на якій працюють боти Claude та конкуренти, — це більш потужний інструмент, відомий як велика мовна модель, яка навчається на величезних просторах Інтернету, щоб генерувати текст, наприклад відповідь на запитання чи вірш. Такі інструменти є застосуванням генеративного штучного інтелекту, систем, які розглядають вхідні дані, такі як текстові підказки, і використовують їх для виведення нового вмісту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Samsung розробляє абсолютно новий тип чіпів для наступного етапу розвитку штучного інтелекту

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати