Samsung розробляє абсолютно новий тип чіпів для наступного етапу розвитку штучного інтелекту

Компанія Samsung Electronics створила дослідницьку лабораторію, присвячену розробці абсолютно нового типу напівпровідника, необхідного для загального штучного інтелекту, що є давнім прагненням у розробці ШІ
Виробники чіпів поспішають підживити зростаючий глобальний бум штучного інтелекту. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, з урахуванням глобального буму, який викликав штучний інтелект, спочатку лабораторія буде зосереджена на розробці чіпів для великих мовних моделей з акцентом на розміщенні та підтримці моделей ШІ. Мета Samsung – розробка та виробництво нових «дизайнів чіпів, ітераційної моделі, яка забезпечить більш високу продуктивність і підтримку все більших моделей за незначну частину потужності та вартості», — написав Кюн Ке-Хюн, який очолює напівпровідниковий бізнес компанії, у публікації на LinkedIn у вівторок.

Цей крок стався в той момент, коли важковаговики Кремнієвої долини від генерального директора OpenAI Сема Альтмана до Марка Цукерберга з Meta Platforms Inc. обговорюють майбутню траєкторію того, як розвиватиметься штучний інтелект. Багато хто почав обговорювати потенціал і небезпеку загального штучного інтелекту, по суті наступного етапу ШІ, який поводиться, навчається та розвивається, як люди, або навіть перевершує їх.

штучний інтелект
Фото – rbc.ua

І Альтман, і Цукерберг відвідали Сеул в останні місяці, щоб обговорити співпрацю в області ШІ з Samsung та іншими корейськими фірмами.

Дон Хюк Ву, колишній старший інженер-програміст Google, буде контролювати обчислювальну лабораторію Samsung AGI у США та Південній Кореї, написав Кюн, який також є співвиконавчим директором Samsung Electronics. Оголошення збіглося з довгоочікуваним випуском чіпа Blackwell від Nvidia в понеділок.

Нагадаємо, також ми повідомляли про те, що продажі найбільшого в світі виробника чипів TSMC зросли на 9,4% з початку року завдяки штучному інтелекту

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати