Вартість техногіганта Amazon рекордно зросла і досягла історичного максимуму

Згідно із зібраними Bloomberg даними, вартість однієї акції гіганта електронної комерції та хмарних обчислень у понеділок зросла на 1,2% до $187,29
Станом на останнє закриття торгів акції Amazon цього року зросли на 22%. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, у той час як інші технологічні гіганти з великою капіталізацією, зокрема Meta Platforms, Microsoft і Nvidia побили рекордні показники за останні місяці, Amazon відставав від лідерів, оговтуючись після падіння приблизно на 57% після пандемії.

Щоб залучити інвесторів, компанія невпинно скорочувала витрати та реструктуризувала свій бізнес, у той час як попит на штучний інтелект також починає підвищувати прибутки. Amazon Web Services, її колись швидко зростаючий хмарний підрозділ, також продемонстрував ознаки відновлення в останньому кварталі, розвіявши деякі побоювання щодо уповільнення попиту.

вартість Amazon
Вартість однієї акції Amazon. Інфографіка – Bloomberg

Аналітик Morgan Stanley Брайан Новак сказав, що зростання прибутку від роздрібної торгівлі дає більше впевненості в здатності гіганта електронної комерції забезпечувати високий прибуток і вільний грошовий потік у найближчі роки.

Новак підвищив цільову ціну на акції до 215 доларів США з 200 доларів США в записці від неділі, що означає зростання на 16% порівняно з останнім закриттям. Відповідно до даних, зібраних Bloomberg, аналітики в середньому ставлять собі за мету близько 209 доларів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Amazon інвестує 2,75 мільярда доларів у розробника нового покоління чат-бота штучного інтелекту Claude

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *