Apple вирішила дистанціюватись від Китаю: кожен сьомий iPhone вже виробляється в Індії

Минулого фінансового року Apple зібрала iPhone в Індії на загальну суму 14 мільярдів доларів, подвоївши виробництво, що свідчить про те, що компанія прискорює диверсифікацію за межі Китаю
Обсяг виробництва iPhone в Індії в грошовому вимірі склав 14 мільярдів доларів. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, американський технологічний гігант зараз виробляє 14% або приблизно 1 із 7 своїх iPhone в Індії.

Зростання свідчить про те, що Apple прискорює зусилля, щоб скоротити свою давню залежність від Китаю, оскільки зростає геополітична напруженість. Країна залишається найбільшим центром виробництва iPhone і найбільшим закордонним ринком. Але це також місце, де доходи Apple різко падають через наростаючих конкурентів, таких як Huawei, і розширення заборони на використання іноземних технологій.

Великий стрибок активності в Індії знаменує собою перемогу адміністрації прем’єр-міністра Нарендри Моді, яка надала іноземним компаніям, зокрема Apple, фінансові стимули, щоб спробувати залучити високотехнологічне виробництво. Уряд каже, що зростання виробництва створило 150 000 робочих місць у постачальників Apple.

iPhone
Магазин Apple в Мумбаї. Фото – Bloomberg

Урядова політика «допомогла таким компаніям, як Apple, розширити виробництво в Індії», — сказав Bloomberg News міністр технологій Ашвіні Вайшно після звіту. «Ми розвиватимемо цей імпульс і прагнемо до стабільного та прозорого політичного режиму, який перетворить Індію на всесвітньо надійний виробничий центр».

Згідно з даними джерел, Foxconn Technology Group зібрала майже 67%, а Pegatron Corp. — близько 17% вироблених в Індії iPhone у фінансовому році, що закінчився в березні 2024 року. Решта iPhone були виготовлені на заводі Wistron Corp. у південному штаті Карнатака, який минулого року придбав конгломерат Tata Group. Tata планує побудувати один з найбільших у країні заводів по складанню iPhone.

iPhone
Завод Wistron в Карнатаці, Індія, де збирають iPhone. Фото – Bloomberg

Цифра в доларах відноситься до орієнтовної вартості пристроїв на момент їх виходу з заводу, а не до роздрібних цінників. Представники Apple відмовилися від коментарів для Bloomberg.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Apple погодилася виплатити інвесторам 490 мільйонів доларів за звинуваченням в шахрайстві

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *