Вартість технологічної компанії Revolut, яку заснував українець, зросла майже до 26 мільярдів доларів

Один з акціонерів Revolut вважає, що ціна компанії на 45% більша, ніж рік тому, що свідчить про те, що інвестори починають знову цікавитись фінтех-сектором
Зростання вартості акцій компанії на 45%, демонструє відновлення зацікавленості інвесторів у фінансових технологіях. Фото - revolut.com

Як повідомляє «Kreschatic», інвестиційний траст Schroders Capital Global Innovation Trust оприлюднив збільшення вартості своєї частки на 2,45 мільйона фунтів стерлінгів в Revolut. Це призвело до оцінки частки, що належить інвестиційній компанії, до 7,88 мільйона фунтів стерлінгів станом на 31 грудня з 5,44 мільйона фунтів стерлінгів на рік. роком раніше.

Хоча частка Schroders невелика, це означає, що загальна оцінка Revolut підвищилася приблизно до 25,7 мільярда доларів порівняно з 17,7 мільярда доларів минулого року, пише Bloomberg. Тим не менш, це нижче оцінки Revolut у 33 мільярди доларів, досягнутої під час раунду фінансування у 2021 році, на піку фінтех-буму.

Revolut
Фото – Bloomberg

Фонд Schroders зазначив у своєму щорічному звіті, що Revolut досягла «значного прогресу» за останній рік, і відзначив продовження компанією амбітного міжнародного розширення своїх послуг, пояснюючи причини переоцінки своєї частки.

У грудні Revolut опублікував свої відкладені звіти за 2022 рік, заявивши, що дохід зріс до трохи більше 1 мільярду доларів. Лондонська компанія, одним з засновників якої є українець Влад Яценко, додає близько мільйона нових клієнтів щомісяця, поки вона очікує рішення щодо довгоочікуваної банківської ліцензії у Великій Британії, яка дозволить їй розширити свою діяльність на внутрішньому ринку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вартість техногіганта Amazon рекордно зросла і досягла історичного максимуму

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати