Netflix додала майже 10 мільйонів підписників з початку року: вартість компанії досягла 260 мільярдів доларів

Netflix показала найкращий початок року з 2020 року, залучивши більше нових клієнтів, ніж будь-хто очікував, завдяки великій кількості оригінальних програм
Наступного року Netflix припинить звітувати про щоквартальну кількість передплатників. Фото - itc.ua

Як повідомляє «Kreschatic», за даними Bloomberg компанія додала 9,33 мільйона клієнтів у першому кварталі 2024 року, майже вдвічі перевищивши середні оцінки аналітиків у 4,84 мільйона. Netflix залучив нових клієнтів з усього світу, продемонструвавши особливий приріст в США та Канаді. Ці нові передплатники також допомогли компанії перевершити прогнози щодо продажів і прибутків.

Незважаючи на зростання, акції Netflix впали на 6,6% на торгах у п’ятницю до 610,56 доларів США в Нью-Йорку. Перед цим з початку року вони зросли на 25%.

Очікування щодо першого кварталу Netflix різко зросли в останні дні, оскільки аналітики один за іншим публікували райдужні прогнози. У своєму листі до інвесторів у четвер компанія заявила, що приріст передплатників буде нижчим за цей період, тоді як дохід зросте на 16%.

Netflix
Фото – netflix.com

Netflix також заявив, що припинить звітувати про платне щоквартальне членство та дохід на передплатника, починаючи з першого кварталу 2025 року. Ці показники протягом тривалого часу були основним способом оцінки діяльності компанії на Уолл-Стріт, але Netflix намагався змістити фокус на традиційні показники, такі як продажі і прибуток. Керівництво й надалі повідомлятиме про основні етапи кількості передплатників.

Netflix відновився після уповільнення в 2021 і 2022 роках і зріс найшвидше після пандемії коронавірусу. Це значною мірою пов’язано з блокуванням людей, які користувалися чужими обліковими записами. За оцінками компанії, понад 100 мільйонів людей користувалися обліковим записом, за який вони не платили. У той час як керівники онлайн-платформи боялися негативної реакції з боку клієнтів, компанія змогла переконати їх заплатити за доступ.

Нещодавнє зростання підняло акції Netflix до рекордно високого рівня, завдяки чому ринкова вартість компанії склала понад 260 мільярдів доларів. У листопаді 2021 року вартість однієї акції встановила історичний максимум у 691,69 доларів США.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вартість технологічної компанії Revolut, яку заснував українець, зросла майже до 26 мільярдів доларів

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати