Зарядний кабель і все, що потрібно знати про нього

Одним з найважливіших елементів забезпечення безпечної та швидкої зарядки мобільних пристроїв є USB-кабель.

У продажу зустрічаються зарядні аксесуари в різному виконанні, потрібний варіант марки Hoco можна знайти за наступним посиланням https://www.aks.ua/catalog/usb/brand/hoco. Однак перш, ніж зробити вибір, слід розуміти, чим відрізняються різні типи кабелів і в яку модель варто інвестувати.

Як працює USB-кабель?

 Бiльшiсть USB-кабелiв з цього списку https://www.aks.ua/catalog/usb/ складається з чотирьох дротів, два з яких відповідають за заряджання, а два – за приймання-передавання даних. У більш просунутих моделей, таких як USB 3.0 або USB-C, відповідно більше дротів, але принцип роботи залишається той самий. Хост призначає адреси підключеним пристроям і перевіряє режим, у якому пристрій хоче обмінюватися інформацією. Існує три режими обміну даними між пристроями:

  1. Ізохронний – це режим, у якому дані передаються в режимі реального часу і безперервно (веб-камери, навушники або колонки).
  2. Переривання – це режим, призначений для роботи з пристроями, які передають або отримують невеликі обсяги даних через певні проміжки часу (комп’ютерні мишки та клавіатури).
  3. Масовий – це режим, який характеризується послідовним передаванням великих обсягів інформації за збереження узгодженості даних. Цей варіант використовується, зокрема, принтерами та сканерами.

Типи стандартів USB

  • USB 1.0 і 1.1

 Перше покоління USB 1.0 було створено 1996 року. Кабелі, що використовують цей стандарт, давали змогу передавати дані зі швидкістю 1,5 Мбіт/с. Через виникнення незначних помилок, що впливають на якість їхнього використання, було внесено всі необхідні поправки, і 1998 року на ринку аксесуарів було представлено поліпшений стандарт USB 1.1, який забезпечував пропускну здатність 12 Мбіт/с.

  • USB 2.0 (високошвидкісний)

 Кабель USB 2.0 дебютував у 2000 році. Друге покоління USB називається високошвидкісним і, як зазначено в характеристиках, дає змогу передавати дані на рівні 60 Мбіт/с, а записувати зі швидкістю від 25 до 30 Мбіт/с. Хоча це вже досить застарілий стандарт, він донині використовується на великій кількості пристроїв. USB 2.0 застосовують переважно в комп’ютерах, клавіатурах, мишках та іншому обладнанні. Для передачі невеликих обсягів даних цього стандарту буде достатньо. Однак у разі більшого навантаження копіювання даних займе багато часу.

  • USB 3.0 (надшвидкісний)

 Кабелі USB 3.0 були представлені на ринку в 2008 році, поклавши початок справжньої революції у сфері обміну даними між пристроями. Пропускна здатність до 5 Гбіт/с, водночас передавання і приймання даних між пристроями може відбуватися одночасно (повнодуплексна робота). Високої продуктивності було досягнуто завдяки використанню 5 додаткових контактів у конекторі та 4 додаткових дротів у кабелі.

  • USB 3.1 (SuperSpeed +)

 Це покращений стандарт 3.0. Пропускна здатність – 10 Гбіт/с, тобто вдвічі більша порівняно з попередньою версією.

 Якщо потрібен якісний, але недорогий аксесуар, то радимо обрати кабель Baseus за цим посиланням https://www.aks.ua/catalog/usb/brand/baseus/ 

Share This Article
Наша інформація - це ключ до розуміння подій
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *