Telegram тепер зможе отримувати дані про місцезнаходження користувачів месенджера

Видання 404 Media виявило на GitHub інструмент, що дозволяє шукати за певним набором координат деяких користувачів месенджера Telegram, які мають функцію «Знайти людей поруч»
Випускник університету Міноборони РФ створив інструмент, що показує приблизне розташування користувачів Telegram. Фото - ixbt.com

Як повідомляє «Kreschatic», інструмент, який отримав назву “Close-Circuit Telegram Vision”, або CCTV, розробив Іван Глінкін – фахівець з кібербезпеки, випускник університету Міноборони РФ та колишній співробітник Слідчого комітету Росії, на що звернули увагу “Важливі історії”.

Функція “Знайти людей поруч” дозволяє користувачам Telegram бачити інших користувачів, що знаходяться на відстані до 500 метрів. За замовчуванням цю функцію вимкнено. Як вказує 404 Media, інструмент CCTV, розроблений Глінкіним, дозволяє будь-якій людині шукати у всьому світі людей, у яких ця функція включена.

На сторінці проекту CCTV на GitHub говориться, що, «забезпечуючи точне відстеження в межах 50-100 метрів, користувачі можуть стежити за іншими людьми в режимі реального часу з метою логістики чи безпеки, переглядаючи те, як ми орієнтуємося у навколишній обстановці».

Під час дослідження журналісти видання за допомогою CCTV змогли знайти користувачів, розташованих поблизу них, а також в інших містах, у тому числі в Москві.

“У них (у Telegram) є механізм захисту, але його недостатньо для захисту”, – сказав творець проекту в коментарі 404 Media. За його словами, CCTV використовує API Telegram, пов’язаний із функцією «Знайти людей поряд». «В якості вхідних даних він приймає широту і довготу, тому я можу вводити будь-які дані. Навіть не потрібно виконувати заміну GPS», – заявив Іван Глінкін. За його словами, він знає ще про два схожі проекти, але його інструмент точніший.

Telegram
Фото – ixbt.com

У прес-службі Telegram заявили, що функцію «Знайти людей поруч» створили, щоб допомогти користувачам повідомити про своє місцезнаходження іншим людям. “За умовчанням вона завжди відключена”, – заявили в прес-службі. Там додали, що “координати”, які відображає CCTV, не показують реальне розташування користувача.

«Дані на сервері зберігаються з точністю до 800 метрів і збираються лише з користувачів, які явно вирішили транслювати своє місцезнаходження. Будь-яка програма Telegram може надати вам доступ до тих самих даних», — заявили в прес-службі.

Іван Глінкін, як повідомляється на його сайті, у 2009 році закінчив прокурорсько-слідчий факультет Військового університету Міноборони РФ, потім чотири роки працював слідчим у військовому слідчому відділі СК з Наро-Фомінського гарнізону в Московській області.

Також раніше ми писали про те, що в Іспанії заблокують Telegram через його використання для незаконного поширення контенту

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *