Дмитро Медведєв поговорив зі штучним інтелектом про Бандеру і залишився незадоволеним

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв розкритикував нейромережу "Яндекса" YandexGPT за те, що вона "не відповідає на цілком звичайні питання"
Денис Тарнавський 108.1k 15 comments 1
Медведєв розкритикував нейромережу «Яндекса» за відповіді на запитання про Бандеру та відстань до Києва. Фото - meduza.io

Як повідомляє «Kreschatic», YandexGPT впроваджено в голосовому помічнику “Аліса”, який використовується в тому числі в “розумних” колонках “Яндекса”. За словами Медведєва, нейромережа не відповіла прямо на його запитання про те, «коли в США ухвалено закон про вилучення російських активів». «Я ще тільки вчуся і не хочу виглядати безглуздо», – процитував Дмитро Медведєв YandexGPT. Він також запитав її, де в Україні розташовані пам’ятники Степану Бандери.

Знову: «Я тільки вчуся». Про Nelson’s Column або пам’ятник Пушкіну в Росії без проблем. І дуже смішно. Запитали: «Яка відстань між Києвом та Бєлгородом по прямій?» відповіла: «429 км». Запитали ще раз – увімкнула дурку. Хоча всі інші відстані вимірює чудово.

– розповів колишній президент Росії.

Медведєв
Дмитро Медведєв. Фото – росЗМІ

Що тут скажеш? Бояться за тих клієнтів, хто не любить Росію? Але ж питання нейтральні. Бояться, що даними про відстань між Києвом та Білгородом скористається Генштаб Росії для планування своїх ударів? Навіть коментувати смішно. З одного боку, це сильно підриває довіру до «Яндексу» та його продуктів. А з іншого — дає підстави не лише для того, щоб визнати сервіси «Яндекса» дуже неповними, а й навіть нинішніх менеджерів (не приведи Господь!)… іноагентами.

– йдеться у посту Медведєва.

У “Яндексі” претензії Медведєва не коментували.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що США використовували штучний інтелект, щоб визначити цілі для авіаударів на Близькому Сході

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
15 Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *