Ілон Маск знайшов 6 мільярдів доларів і збирається кинути виклик ChatGPT від OpenAI

Стартап Ілона Маска зі штучного інтелекту xAI залучив 6 мільярдів доларів, щоб прискорити погоню за його колишніми союзниками з OpenAI
У липні минулого року Маск анонсував власну розробку штучного інтелекту разом із колишніми працівниками Google та Tesla. Фото - generativeaipub.com

Як повідомляє «Kreschatic», інвестиційний раунд серії B відбувся менш ніж через рік після дебюту xAI і знаменує собою одну з найбільших інвестицій у новонароджену сферу розробки інструментів ШІ. Ілон Маск був першим прихильником штучного інтелекту, підтримуючи OpenAI ще до того, як він представив ChatGPT наприкінці 2022 року.

Пізніше він відмовився від підтримки компанії та виступив за обережність через потенційну небезпеку технології. Минулого року він був серед великої групи лідерів галузі, які закликали призупинити розробку ШІ.

У листопаді Маск запустив конкурента ChatGPT від OpenAI під назвою Grok, який був навчений і інтегрований у X.com, соціальну мережу, раніше відому як Twitter. Наразі це був найпомітніший продукт роботи xAI, яку очолювали керівники з попереднім досвідом роботи в DeepMind Alphabet, Microsoft і Tesla.

Grok
Ілон Маск представив «бунтівного» бота Grok AI, щоб кинути виклик ChatGPT. Фото – Geeky Gadgets

Компанія має намір використати кошти, щоб вивести на ринок свої перші продукти, побудувати передову інфраструктуру та прискорити розвиток технологій майбутнього, йдеться в блозі.

Його оцінка до отримання грошей становила 18 мільярдів доларів, сказав Ілон Маск у публікації на X. Такі відомі венчурні інвестори як Sequoia Capital і Andreessen Horowitz підтримали збір коштів, який є одним із найбільших на сьогодні в галузі.

Корпорація Microsoft інвестувала близько 13 мільярдів доларів у OpenAI, тоді як Amazon вклала близько 4 мільярдів доларів у Anthropic.

Також раніше ми писали про те, що Ілон Маск представив бота зі штучним інтелектом, який повинен перевершити ChatGPT

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *