В Росії продається побутова техніка відомих світових брендів, що була виготовлена для України

До Росії поставляється і продається через торгові мережі та маркетплейси побутова техніка, виготовлена ​​за кордоном для українського ринку
Побутова техніка для українського ринку тепер продається у РФ. Фото - Коммерсант

Як пише видання «Комерсант», у кількох великих мережевих магазинах та на інтернет-майданчиках продається посудомийна машина Bosch із супровідною документацією та інструкцією українською мовою.

Як повідомляє «Kreschatic», представники однієї з мереж, де виявили даний товар, заявили виданню, що «техніка Bosch, представлена ​​в мережі групи, зроблена в Туреччині, має сертифікати якості та річну гарантію і повністю відповідає законодавству РФ». Через Україну товари не приходили, заявили у торговельній мережі. Коментарі решти торгових майданчиків, де продається ця посудомийна машина, газеті отримати не вдалося. У Bosch у свою чергу заявили, що не експортують побутову техніку та комплектуючі до Росії, а заводи компанії в країні закриті.

Побутова техніка
Фото – Reuters

Гендиректор російського виробника побутової техніки Weissgauff Дмитро Хлуднєв заявив «Комерсанту», що, за його даними, через Туреччину до Росії поставляється побутова техніка, призначена для українського ринку, і від інших виробників – італійської Delonghi та нідерландської Philips. Це підтвердило і джерело в одному з ретейлерів, яке побажало зберегти анонімність. За його словами, продажем та відвантаженням у РФ займалася турецька фірма, яка не змогла продати техніку в Україну.

Джерело видання вважає, що через зниження попиту на українському ринку в умовах війни виробникам або доводиться знижувати обсяги випуску, або перенаправляти постачання на інші ринки, зокрема російський.

Після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну багато закордонних компаній припинили продаж своєї продукції на російському ринку, а також продали або закрили свої виробничі потужності на території країни. Проте найчастіше продукція таких компаній, як і раніше, доступна на російському ринку, зокрема за рахунок так званого паралельного імпорту — постачання через інші країни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що LG, Bosch та Sony закривають всі свої магазини в Росії та остаточно виходять з країни

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *