Техногігант Nvidia обігнав Apple і став другою найдорожчою компанією світу

Nvidia вже була найдорожчою компанією з виробництва напівпровідників у світі. Тепер вона стала першою компанією з виробництва комп’ютерних мікросхем, ринкова капіталізація якої досягла 3 трильйонів доларів
Цього року акції компанії зросли приблизно на 147%, додавши приблизно 1,8 трильйона доларів. Фото - nvidia.com

Як повідомляє «Kreschatic», акції компанії з Санта-Клари, штат Каліфорнія, цього року зросли приблизно на 147%, додавши приблизно 1,8 трильйона доларів, оскільки попит на її чіпи, які використовуються для виконання завдань штучного інтелекту, стрімко зростає. У середу акції подорожчали на 5,2% і закрилися на рекордних 1224,40 доларів, підвищивши ринкову вартість до понад 3 трильйонів доларів і обігнавши Apple, пише Bloomberg.

Востаннє Nvidia коштувала більше, ніж Apple, у 2002 році, за п’ять років до виходу першого iPhone. На той час обидві компанії коштували менше 10 мільярдів доларів кожна.

Nvidia не показує жодних ознак сповільнення темпів зростання. Головний виконавчий директор компанії Дженсен Хуанг заявив, що фірма планує щорічно оновлювати свої так звані прискорювачі ШІ. Приріст акцій у середу збільшив його статки більш ніж на 5 мільярдів доларів до 107,4 мільярдів доларів, згідно з індексом мільярдерів Bloomberg.

nvidia
Дженсен Хуанг у Тайбеї, 2 червня. Фото – Bloomberg

Розвиток генеративного штучного інтелекту є новою промисловою революцією, і Nvidia очікує відігравати важливу роль у переході технології на персональні комп’ютери, сказав Хуанг присутнім під час виступу в Національному університеті Тайваню.

Компанія, мабуть, отримала найбільшу вигоду від світових витрат на штучний інтелект, що допомогло їй увійти в гонку за звання найдорожчої компанії в світі. Виробник мікросхем все ще відстає від Microsoft за ринковою вартістю, але аналітики Уолл-стріт вважають, що Nvidia випередить її і це лише питання часу.

Цього року Apple зазнала труднощів через тиск на акції технологічного гіганта через побоювання щодо зниження попиту на iPhone у Китаї та штрафу з боку Європейського Союзу. Акції компанії лише нещодавно стали позитивними на 2024 рік, оскільки настрої інвесторів щодо виробника iPhone повільно покращуються.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Nvidia обійшла саудівського нафтового гіганта Aramco і посіла третє місце у списку найдорожчих компаній у світі

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *