Apple представила штучний інтелект Apple Intelligence та нарешті додає калькулятор на iPad

Корпорація Apple на конференції Worldwide Developers Conference (WWDC 2024) анонсувала нову систему штучного інтелекту Apple Intelligence (AI)
Завдяки Apple Intelligence взаємодія користувача з голосовим помічником Siri стане «більш природною». Фото - Apple Hub/X

Як йдеться в прес-релізі компанії, цей ШІ буде інтегрований у нові операційні системи, які компанія представила на конференції — iOS 18, iPad OS 18 та MacOS Sequoia. Apple Intelligence зможе виконувати різноманітні завдання за користувача, такі як управління сповіщеннями, автоматичне складання текстів або узагальнення інформації в пошті та інших додатках. Передбачається, що всі дані будуть оброблятися на самому пристрої для забезпечення конфіденційності. Як зазначає The Verge, AI буде доступний на iPhone 15 Pro та Pro Max, а також на iPad і MacBook з чипом M1 і новішими версіями.

Завдяки штучному інтелекту, взаємодія користувача з голосовим помічником Siri стане «більш природною», стверджують у компанії. Зокрема, помічник буде адаптуватися до контексту того, що говорить користувач.

Як повідомляє «Kreschatic», Apple також оголосила про інтеграцію Siri з ChatGPT. Голосовий помічник буде звертатися до чат-бота для отримання необхідної інформації, після чого видаватиме її користувачеві. Коли саме ChatGPT з’явиться на пристроях, у компанії не уточнили, заявивши лише, що це станеться цього року. Використання ChatGPT буде безкоштовним і не вимагатиме створення облікового запису. Чат-бот також не буде зберігати запити користувача.

Apple
Програма Калькулятор на iPad представляє Математичні нотатки. Фото – Apple Hub/X

Під час презентації Apple також оголосила, що на iPad вперше з’явиться додаток «Калькулятор», який буде доступний в iPadOS 18. Цей додаток підтримуватиме Apple Pencil, за допомогою якого можна буде вводити математичні задачі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Apple вирішила дистанціюватись від Китаю: кожен сьомий iPhone вже виробляється в Індії

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *