Honda оголосила про старт продажів довгоочікуваного електричного фургону N-VAN

Honda Motor оголосила про початок продажів свого довгоочікуваного електричного фургона в жовтні
Новий електрофургон націлений на компанії з доставки та будівельні фірми. Фото - Honda

Як повідомляє «Kreschatic», початкова ціна на новий Honda N-VAN e: в Японії становитиме $15,550. Цей крок є частиною стратегії компанії щодо повернення на японський ринок електромобілів та збільшення частки електричних та водневих автомобілів до 40% від загального обсягу продажів до кінця десятиліття.

Новий N-VAN e: з запасом ходу у 245 кілометрів буде доступний у чотирьох варіантах, розрахованих на одну до чотирьох осіб, повідомила японська автокомпанія під час презентації в четвер, пише Bloomberg. Фургон орієнтований на компанії з доставки та будівельні фірми, а також на людей, які потребують додаткового простору для зберігання. Зарядка фургона займе 4,5 години при звичайній потужності зарядки 6 кіловат і 30 хвилин при швидкій зарядці.

“N-VAN e: буде доступний за доступними цінами для звичайних людей”, – заявив Норіюкі Такакура, віце-президент Honda по операціях в Японії, під час прес-конференції, додавши, що ціни стануть ще доступнішими після застосування субсидій.

Honda N-VAN
Honda N-VAN e: Фото – Honda

Honda рішуче налаштована на електрифікацію, незважаючи на уповільнення глобального попиту на електромобілі. Деякі з найбільших світових виробників, включаючи Ford Motor, General Motors, Volkswagen та навіть Tesla, останнім часом знижують свої амбіції.

“Ми спостерігаємо зміни у глобальних тенденціях щодо електромобілів, але є країни, такі як Таїланд, де електромобілі продаються добре,” – сказав Такакура. “Немає змін у позиції Honda щодо досягнення вуглецевої нейтральності,” – додав він.

Перед запуском Honda провела випробування N-VAN e: разом із великою логістичною компанією Yamato Transport.

Крім того, компанія оголосила про створення спільного підприємства з Mitsubishi наступного місяця для співпраці в області електрифікації, зокрема оптимізації вартості електромобілів та збільшення терміну служби батарей. Honda та Mitsubishi володітимуть по 50% акцій кожна.

Також раніше ми писали про те, що продажі електромобілів Tesla, вироблених в Китаї, продовжують падати

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *