Microsoft відмовилась від впровадження штучного інтелекту в Windows після шквалу критики

Компанія Microsoft, зіткнувшись з критикою щодо безпеки своїх продуктів, відкладає широке впровадження нового інструменту штучного інтелекту для Windows, призначеного для нових персональних комп'ютерів. Замість цього інструмент буде тестуватися на меншій групі користувачів
Microsoft відкладає широке впровадження розкритикованого інструменту штучного інтелекту в Windows. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic», інструмент, який отримав назву Recall, був представлений у травні. Він створює запис усього, що люди роблять на своїх ПК, що, за задумом, має полегшити виконання завдань, таких як сортування електронної пошти або пошук файлів. Спочатку Microsoft планувала випустити Recall для широкої аудиторії 18 червня, але тепер він буде доступний в найближчі тижні лише в рамках програми Windows Insider.

Ми коригуємо модель випуску Recall, щоб скористатися досвідом спільноти Windows Insider, щоб забезпечити відповідність нашим високим стандартам якості та безпеки.

– йдеться в блозі компанії.

Microsoft
Демонстрація функції Recall від Microsoft. Фото – Bloomberg

Отримавши відгуки про Recall від нашої спільноти Windows Insider, ми плануємо зробити Recall (попередній перегляд) доступним для всіх ПК з Copilot+ найближчим часом.

Дослідники з безпеки майже відразу після представлення інструменту розкритикували його, заявивши, що зловмисники можуть отримати доступ до записів, зібраних інструментом, і зберігаються локально на ПК користувача. Microsoft відреагувала, заявивши, що Recall буде постачатися у вимкненому стані, тобто власники ПК повинні будуть самі вирішити, чи використовувати цей інструмент. Компанія також зазначила, що перед активацією Recall необхідні додаткові заходи безпеки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Microsoft оголосила про рекордні інвестиції в штучний інтелект і центри обробки даних у Швеції

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *