Найбільша угода в історії: Bosch збирається придбати виробника побутової техніки Whirlpool

Німецька інженерна група Robert Bosch розглядає можливість подання пропозиції щодо придбання американського виробника побутової техніки Whirlpool, що зміцнило б її позиції на ринку побутової техніки
Денис Тарнавський 433 1 comment
Лого німецької компанії BOSCH під час заходу за день до офіційного відкриття Мюнхенського автосалону IAA Mobility 2023 у Мюнхені, Німеччина. Фото - Reuters

Як повідомляє агентство Reuters, Bosch веде переговори з потенційними радниками про можливість подання пропозиції щодо Whirlpool, яка має ринкову капіталізацію близько $4,8 мільярда, повідомило одне з джерел.

Джерела зазначили, що точно не відомо, чи буде зроблена пропозиція, і попросили залишитися анонімними, оскільки питання є конфіденційним.

Представники Bosch і Whirlpool заявили, що компанії не коментують “ринкові чутки”. Акції американської компанії зросли на 12,7% у ранковій торгівлі після повідомлення Reuters.

Як повідомляє «Kreschatic», придбання одного з найбільших у світі виробників великої побутової техніки значно посилило б бізнес Bosch у сфері побутової техніки в час, коли конкуренція з азійськими суперниками зростає.

Whirlpool останніми роками зазнала значної реструктуризації, яка включала об’єднання її європейського бізнесу в нову компанію, контрольовану турецьким конкурентом Arcelik і продаж її бізнесу на Близькому Сході та в Африці.

Можливе поглинання відбувається в той час, коли Bosch, найбільший у світі постачальник автомобільних компонентів, розглядає придбання для зростання свого підрозділу, що виробляє велику побутову техніку.

Угода щодо Whirlpool, бренди якої включають Ariston, Hotpoint, Ignis та Privileg, стала б однією з найбільших угод в багаторічній історії німецької промислової групи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Росії продається побутова техніка відомих світових брендів, що була виготовлена для України

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
1 Comment
  • Навіщо портити хорошу марку.
    Вірпул, не йдіть на це, будь ласка.
    Бо повикидаю всю вашу техніку і куплю сраний Гнусмас. )))))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *